Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Ναι» από Γερουσία Εκτύπωση E-mail
03.10.08

Στην αμερικανική βουλή στρέφονται τώρα τα βλέμματα των επενδυτών για την αποτροπή μίας παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής, μετά την θετική ψήφο της Γερουσίας επί του τροποποιημένου σχεδίου της κυβέρνησης Μπους για τη διάθεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις προβληματικές τράπεζες.

Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι ενδεχόμενη απόρριψη του σχεδίου θα βυθίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ύφεση, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης Μπους με 74 ψήφους υπέρ έναντι 25 κατά και τώρα αναμένεται να τεθεί και πάλι προς ψήφιση στη Βουλή -πιθανότατα την Παρασκευή.

Για να εγκριθεί το σχέδιο η κυβέρνηση Μπους υποχρεώθηκε να κάνει δύο τροπολογίες -να επεκτείνει από τις 100.000 δολάρια στις 250.000 το πλαφόν της κρατικής εγγύησης στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών και να προωθήσει ένα πακέτο φοροαπαλλαγών για 24 εκατομμύρια φορολογουμένους της μεσαίας τάξης.

«Στο νομοσχέδιο αυτό προστέθηκαν τόσα καλά πράγματα και αναμένεται να περάσει και από τη Βουλή» εκτιμά ο αναλυτής Εντουαρντ Μέιρ.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα εγκριθεί την Παρασκευή και από τη Βουλή.

Υπέρ του σχεδίου ψήφισαν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία Μπαράκ Ομπάμα και Τζων ΜακΚέην, που επέστρεψαν εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον για να λάβουν μέρος στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπους χαιρέτισε την υπερψήφιση, του σχεδίου του από τη Γερουσία και κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να την μιμηθεί. «Με τις βελτιώσεις που έκανε η Γερουσία, πιστεύω ότι τα μέλη και των δύο κομμάτων στη Βουλή μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το νομοσχέδιο», ανέφερε ο Μπους σε γραπτή ανακοίνωσή του. «Ο νόμος που ενέκρινε η Γερουσία είναι θεμελιώδης για την οικονομική ασφάλεια κάθε Αμερικανού», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Επιπλέον, κάλεσε και πάλι τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη σωτηρία των τραπεζών, προειδοποιώντας ότι «οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων βρίσκονται σε κίνδυνο», λόγω της κρίσης.

Οι Αμερικανοί «ανησυχούν για τις οικονομίες τους, ανησυχούν για τις δουλειές τους, ανησυχούν για την κατοικία τους, ανησυχούν για τις μικρές επιχειρήσεις, και η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να ακούσει τις φωνές τους και να υιοθετήσει το νόμο αυτό», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον κάλεσε τη Βουλή να επικυρώσει το νομοσχέδιο, ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί από τον πρόεδρο Μπους και να γίνει νόμος του κράτους. «Η απόφαση της Γερουσίας στέλνει ένα θετικό σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε την αμερικανική οικονομία δίνοντας στους Αμερικανούς τη σιγουριά της πρόσβασης στις αναγκαίες πιστώσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και των επιχειρήσεων» τόνισε ο Πόλσον.

«Αισιόδοξη» για την ψήφιση του σχεδίου από τη βουλή των Αντιπροσώπων δηλώνει η Δημοκρατική πρόεδρός της Νάνσι Πελόζι.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε νόμο που δεν θα διαθέτει τις αναγκαίες ψήφους. Είμαι αισιόδοξη ότι θα ψηφίσουμε το νόμο», τόνισε.

Θετικά αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές στην έγκριση του σχεδίου.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2385&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote