Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Βατοπέδι τρώει υπάλληλο Εκτύπωση E-mail
24.09.08

Αγρια τα πράγματα στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπουργός, υφυπουργός, γενικοί γραμματείς, μια ανώτατη υπάλληλος και τρεις ενώσεις εργαζομένων εμπλέκονται σε μια διελκυστίνδα με αφορμή το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο υπουργός Αλέξανδρος Κοντός υποχρεώθηκε να ανακαλέσει απόφαση με την οποία είχε πριν από δύο εβδομάδες τοποθετήσει την υπάλληλο Σταματούλα Μαντέλη σε μονάδα που διαχειρίζεται κοινοτικά κονδύλια. Είχαν προηγηθεί τρεις ανακοινώσεις από τις ενώσεις γεωτεχνικών υπαλλήλων (γεωπόνοι-δασολόγοι) στις οποίες οι εργαζόμενοι κατηγορούσαν την κ. Μαντέλη ότι προώθησε, αν και αναρμόδια, αποχαρακτηρισμό δάσους 8.800 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, το οποίο παραχωρήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου ως αντάλλαγμα για εκτάσεις στη λίμνη Βιστονίδα.
Οι τρεις ενώσεις (ΠΟΓΕΔΥ, ΠΕΓΔΥ, ΠΕΔΔΥ) κατηγορούσαν επίσης τον Αλ. Κοντό ότι «κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματά τους», σε αντίθεση με τον υφυπουργό Κ. Κιλτίδη που είχε «την ευαισθησία και την υπευθυνότητα» να συναντηθεί μαζί τους.

Η κ. Μαντέλη, με την οποία επικοινωνήσαμε χθες, δηλώνει με τη σειρά της πικραμένη από τη στάση των συναδέλφων της, οι οποίοι ζήτησαν ουσιαστικά την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη. Ταυτοχρόνως, δείχνει προς την πλευρά του υφυπουργού Κ. Κιλτίδη, αφού εκείνος ήταν που τελικά αποδέχτηκε με την υπογραφή του τη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον αποχαρακτηρισμό του δάσους.

«Είναι απαράδεκτοι οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί των συναδέλφων μου. Εδώ αστυνομικοί σκοτώνουν και βγαίνουν στις τηλεοράσεις οι συνδικαλιστές για να τους υποστηρίξουν», λέει η κ. Μαντέλη. Τι έχει να πει, όμως, για τον αποχαρακτηρισμό;

«Εγώ δεν αποχαρακτηρίζω. Δεν είμαι Νομικό Συμβούλιο. Οταν με καλέσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία»... Είχε, όμως, την αρμοδιότητα να θέτει ερωτήματα;

«Ο εισαγγελέας είναι νομικός και θα καταλάβει. Εκανα ένα ερώτημα που υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα (Κ. Σκιαδά) ενώ η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Κ. Κιλτίδη. Ρωτήστε, λοιπόν, εκείνους». Της θυμίζουμε, όμως, ότι και πέρυσι είχε θέσει ανάλογα ερωτήματα που προκάλεσαν γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου Χ. Μπότσιου, η οποία μάλιστα απερρίφθη από τον τότε υπουργό Ευ. Μπασιάκο. Η κ. Μαντέλη αρχικά επιμένει ότι δεν υπέβαλε άλλο ερώτημα, στη συνέχεια μας λέει:

«Είναι κακό να κατοχυρωθεί η υπηρεσία, να κάνω ερώτημα στην υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου; Αν δεν έκανα, θα μου έλεγαν "δεν έκανες". Ας μου έλεγε ο γενικός ότι δεν το υπογράφει».

Ειδικός λογαριασμός

Οι εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα και για 2,5 εκατομμύρια ευρώ που έφυγαν με εντολή του υπουργού Αλ. Κοντού από τον ειδικό λογαριασμό «Κεφάλαιο δημοσίων επενδύσεων για χορήγηση δανείων και ανέγερη κτιρίων υπ. Γεωργίας - Προγράμματα εποικισμού αναδασμού» με προορισμό την εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ. Στον ειδικό λογαριασμό συγκεντρώνονται χρήματα από παραχωρήσεις κλήρων σε αγρότες. Η ΑΓΡΟΓΗ ιδρύθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ εν μέσω καταγγελιών ότι θα ξεπουλά δημόσια γη. Σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Κ. Βυζοβίτης, αδελφός της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του πρωθυπουργού, ο Δ. Ιατρίδης, διευθυντής του γραφείου του Αλ. Κοντού, και η Αγγελική Κούτρου-Αυγουλά, σύζυγος του έτερου γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης. *

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2345&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote