Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο καλύτερα» Εκτύπωση E-mail
15.09.08
 

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερο για τον τόπο».

Επιπλέον ζήτησε «εκλογές -όχι παραγραφής- και γρήγορα», διευκρινίζοντας πως πρέπει να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από εκεί και πέρα «όσο πιο γρήγορα αλλάξει αυτή η κατάσταση, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση πώς κρίνει το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, απάντησε: «Δεν θέλω να είμαι καταλληλότερος πρωθυπουργός, θέλω να είμαι πολύ καλύτερος».

Διευκρινίσεις και για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου από το βήμα της 73ης ΔΕΘ, κλήθηκε να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου. Διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για μια ανθρώπινη κοινωνία, για ένα κράτος που σέβεται και προστατεύει τον πολίτη.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που αφορούσαν τον τρόπο εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση του προγράμματος που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου.

Απαντώντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση χάνει πολλούς πόρους από «χαριστικές πράξεις», από τον διπλασιασμό της εισφοροδιαφυγής και την αύξηση της φοροδιαφυγής. Συμπλήρωσε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί -αλλά όχι να εκποιηθεί- η δημόσια περιουσία και να εξορθολογισθούν οι αμυντικές δαπάνες.

Όλα τα μέτρα για τα οποία δεσμευόμαστε έχουν κοστολογηθεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι είναι όλα όχι μόνο εφικτά, αλλά και αναγκαία για να υπάρξει ανάπτυξη για την οικονομία και, σιγουριά και ασφάλεια για τους πολίτες.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΝ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, απάντησε ότι στόχος είναι η νίκη και η αυτοδυναμία. Συμπλήρωσε ότι θα κυβερνήσει με συναίνεση και θα συνεργαστεί με όλα τα κόμματα που θέλουν να αλλάξει η κοινωνική κατάσταση.

Ερωτηθείς αν «αποτελούν βαρίδια» κάποια στελέχη που πλούτισαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι είναι ξεκάθαρος στον τρόπο αντιμετώπισης των φαινομένων διαφθοράς και «σήμερα και αύριο». «Χρειάζεται πολιτική βούληση και την έχω» συμπλήρωσε.

Όσο για τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την πολιτική, είπε ότι την κατανοεί, καθώς ο πολίτης μαθαίνει κάθε μέρα για σκάνδαλα, σκοτεινές υποθέσεις και παραβιάσεις των δικαιωμάτων του. Η ευθύνη μας, είπε, είναι διπλή, όχι μόνο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον πολίτη.

Ακολούθως, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ σε ερώτηση αν φοβάται «ιερό» πόλεμο από την εξαγγελία του για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, απάντησε πως δεν θα φορολογηθούν ιδρύματα χωρίς έσοδα που έχουν κοινοφελές έργο, αλλά η αξιοποιήσιμη περιουσία. Είναι έργο δικαίου και πιστεύω ότι και η Εκκλησία θα θέλει να προχωρήσει, είπε.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2295&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote