Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παρέμβαση Βύρωνα Πολύδωρα μέσω ΕΤ Εκτύπωση E-mail
10.09.08

Βαρύ παραμένει το κλίμα στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την παρέμβαση του πρώην υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος με άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο επισημαίνει πως «πρέπει να σώσουμε ό,τι μπορούμε και προπαντός την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης»

 

Ο κ. Πολύδωρος, απαντώντας σε άρθρο του συνεργάτη του ΕΤ.Κ, γνωστού συμβούλου στρατηγικής και συνεργάτη του πρωθυπουργού σε θέματα επικοινωνίας κ. Γιάννη Λούλη, παρεμβαίνει σήμερα μέσω του ΕΤ σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κυβερνών κόμμα. Υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης των βουλευτών -αναφερόμενος σε όσους εμφανίστηκαν εσχάτως διαφοροποιούμενοι και άφησαν αιχμές κατά υπουργών- και επισημαίνει πως «πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα, πρέπει να σώσουμε ό,τι μπορούμε και προπαντός την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης».
Ο κ. Πολύδωρας απευθύνεται ουσιαστικά -διά του άρθρου του- στον ίδιο τον κ. Κώστα Καραμανλή και επισημαίνει: «…οι ανήκεστες, ίσως, βλάβες προέρχονται από υπερέμπιστους υπουργούς. Και από τους “κολλητούς” και τους “κουμπάρους” και τα νεόφερτα “golden boys”». Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι εξάλλου ο κ. Πολύδωρας έναντι της άποψης -που, όπως αναφέρει, καλλιεργούν σκοπίμως ορισμένοι- περί «ομηρίας» Καραμανλή λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λέει: «Αλλο το ζήτημα εάν είναι “όμηρος” τυχόν παλιών ή νέων “νταβατζήδων”, κατά την παροιμιώδη, πλέον, έκφραση». Και δηλώνει πως αρνείται να ιδιωτεύσει ή να δεχτεί την επιβολή της «σιωπής των αμνών». Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα
 
Προβληματισμό παράλληλα προκαλεί και η τοποθέτηση του βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμου Χαρακόπουλου στο κρατικό ραδιόφωνο, ο οποίος δήλωσε: «Αν ήμουν στη θέση του κ. Βουλγαράκη και πίστευα ότι έχω δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, θα είχα παραιτηθεί».
 
Την ίδια ώρα, σαφείς αποστάσεις απο τις δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος έθεσε την καταψήφιση σημαντικού νομοσχεδίου ως κόκκινη γραμμή για τους διαφωνούντες της Ν.Δ., κράτησε ο κυβερνητικός εκπροσωπος: «O γραμματέας της ΚΟ εξέφρασε αυτή την άποψη, που μου αναφέρετε. Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο περαιτέρω» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Θ. Ρουσόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εσωκομματικής κρίσης και αμφισβήτησης του πρωθυπουργού μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
 
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ραδιόφωνο του City 99,5, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Αποδείχθηκε ότι ο πρωθυπουργός συμβιβάστηκε, οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος», σημειώνοντας ότι το ΛΑΟΣ δεν θα προσφέρει ψήφο ανοχής. «Μετά τις εκλογές όλα τα σενάρια συνεργασίας είναι ανοιχτά», πρόσθεσε.
 
Το κλίμα στην κυβέρνηση επιδεινώνουν και δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες καταγράφουν κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο 0,3% καθώς και αρνητική αξιολόγηση των δηλώσεων Καραμανλή στη ΔΕΘ από σχεδόν δυο στους τρεις πολίτες. Διαβάστε αναλυτικά για τις δημοσκοπήσεις
 
 
 
Ελεύθερος Τύπος, City 99,5  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2255&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote