Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ιερέας-«τέρας» Εκτύπωση E-mail
04.09.08

Για 93 κατηγορίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ υπηρετούσε στο καθολικό σχολείο αρρένων του Αγίου Στανισλάου, 75 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϊ, παραπέμπεται να δικαστεί 65χρονος πρώην ιερέας της καθολικής Εκκλησίας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο πρώην ιερέας, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πράξεις που έλαβαν χώρα στο τέλος της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Εναντίον του 65χρονου, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 15 Σεπτεμβρίου, είχαν απαγγελθεί -το Μάιο- κατηγορίες για 33 αδικήματα, ενώ την Τετάρτη του απαγγέλθηκαν άλλες 60, οι οποίες σχετίζονται με τουλάχιστον 13 αγόρια, που φέρονται ως θύματα κακοποίησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι το τέταρτο άτομο που συλλαμβάνεται από τη μονάδα της αστυνομίας, η οποία ερευνά ένα μεγάλο αριθμό σεξουαλικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα σε ένα καθολικό και ένα αγγλικανικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη του Μπάθχερστ, τη δεκαετία του 1970.

«Εξετάζουμε ένα σημαντικό όγκο πληροφοριών και ως αποτέλεσμα έχουμε διευρύνει την έρευνα» δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Μάικλ Γούντγουιν, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Ο πρύτανης του κολεγίου, Τζον Έντουαρντς, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι πληροφορήθηκε για τις καταγγελίες πριν από «αρκετά χρόνια» και τις ανέφερε στην αστυνομία, η οποία υποπτεύεται ότι δεκάδες αγόρια έχουν κακοποιηθεί κατά τη διάρκεια «νυχτερινών τελετών προσευχής» και συναντήσεων της χορωδίας.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2220&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote