Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παραίτηση ή αποπομπή Θοδωρή Ρουσόπουλου ζητάει ο Πέτρος Τατούλης Εκτύπωση E-mail
04.09.08

Νέο «χτύπημα» από τον Πέτρο Τατούλη με στόχο τον Θοδωρή Ρουσόπουλο προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην κυβερνητικό στρατόπεδο.

 Λίγα 24ωρα πριν από την ΔΕΘ ο βουλευτής Αρκαδίας ζητά την παραίτηση ή την αποπομπή του υπουργού Επικρατείας, λόγω των επαγγελματικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων της συζύγου του Μάρας Ζαχαρέα. Ο κ. Τατούλης μιλά για άνευ προηγουμένου ηθικό ασυμβίβαστο, που προσβάλει τους Έλληνες πολίτες και εκθέτει τη ΝΔ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο Πέτρος Τατούλης κάνει ολομέτωπη επίθεση στο Θοδωρή Ρουσόπουλο με αφορμή τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του Μάρας Ζαχαρέα, που εκτός από σχολιάστρια σε τηλεόραση και ραδιόφωνο φέρεται να εκδίδει μαζί με συνεργάτες της δύο Free Press εφημερίδες και να ετοιμάζει στο διαδίκτυο τηλεοπτικό κανάλι και ραδιόφωνο. Ο βουλευτής Αρκαδίας σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα κάνει λόγο για άνευ προηγουμένου ηθικό ασυμβίβαστο και καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραιτηθεί αναφέροντας: «Κατά δήλωση των ιδίων, η αξιοσημείωτη ευμάρεια της οικογένειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δική της επαγγελματική επιτυχία. Αν λοιπόν αυτή είναι η άποψη του ζεύγους, τότε ο κ. Ρουσόπουλος πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε και εκ των βασικών εμπνευστών του περίφημου "βασικού μετόχου"».

Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ επικαλούμενος την διεθνή εμπειρία κάνει ένα ακόμη βήμα και καλεί τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, αν δεν παραιτηθεί ο ίδιος. «Η υπόθεση είναι κλασική περίπτωση αυτού που διεθνώς αποκαλείται "σύγκρουση καθηκόντων" και εκθέτει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το κόμμα της ΝΔ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Αν λοιπόν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον "παραιτήσει" από τη συγκεκριμένη θέση». Ο κ. Τατούλης αφήνει αιχμές για ενίσχυση της εκδοτικής προσπάθειας της Μάρας Ζαχαρέα από την κρατική διαφήμιση, την οποία ελέγχει ο ίδιος ο σύζυγός της με την ιδιότητα του υπουργού Επικρατείας και Μέσων Ενημέρωσης, τονίζοντας ότι «όσο εκείνος διατηρεί αυτήν την θέση, η σύζυγός του δεν μπορεί να θεωρείται αμερόληπτη δημοσιογράφος, πολλώ μάλλον να είναι εκδότρια και συνιδιοκτήτρια media, όπως φέρεται να είναι. Ακόμη περισσότερο δεν μπορεί ως σύζυγος του, να διεκδικήσει στο μέλλον έστω και ένα κομματάκι από την πίττα της εξαιρετικά πλούσιας κρατικής διαφήμισης».

Μόλις ο Πέτρος Τατούλης ανέβασε στην προσωπική ιστοσελίδα του το κείμενό του, προκλήθηκε σάλος σε κυβέρνηση και κόμμα. Όλοι διάβαζαν το άρθρο του, ενώ η Ρηγίλλης απέφευγε να τοποθετηθεί, θεωρώντας ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να επικρατεί πάνω από όλα ψυχραιμία. Αν και υπήρξαν ορισμένες φωνές, που μιλούσαν για άμεση διαγραφή Τατούλη, φαίνεται να επελέγη τελικά η τακτική της αδιαφορίας. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος όπως και στις προηγούμενες επιθέσεις του Αρκάδα βουλευτή έτσι και τώρα, επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό σχόλιο. Το «χτύπημα» Τατούλη ήρθε μια μέρα μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο οποίο με τίτλο «Η γυναίκα του Καίσαρα» φωτογράφιζε γυναίκες υπουργών, που οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες δεν συνάδουν με αυτές των συζύγων τους και επισημαινόταν ότι «σε άλλες χώρες, με αναβαθμισμένο πολιτικό πολιτισμό, επιβάλλονται αυστηροί κανόνες και η έννοια του ασυμβίβαστου για συναλλαγές ανάμεσα σε συγγενείς πολιτικών και το κράτος, είναι αυτονόητη. Καιρός να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Διότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και...».

Υποστηρίζοντας ότι με τις απόψεις του συμφωνούν πολλοί άλλοι, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού τονίζει, ότι δεν είναι μόνος του. Χαρακτηρίζει «Μέτερνιχ» και «Γκαίμπελς» όσους προσπαθούν να διακωμωδήσουν, όσους αντιστέκονται. Δίνει επίσης απάντηση και στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρόσφατα απείλησε τους αντάρτες με προσφυγή στις κάλπες, αναφέροντας ότι «ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη. Κανείς δεν είναι όμηρος κανενός. Το κόμμα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα δεν στέκουν για πολύ στις Δημοκρατίες». Ο βουλευτής απευθύνεται στην υγιή κομματική βάση της ΝΔ και την καλεί να εξεγερθεί εναντίον αυτών που μπήκαν φτωχοί στην πολιτική και τώρα υπερηφανεύονται για τα βαθιά τους πλούτη και καταλήγει στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα τον κάμψουν, επειδή -όπως αναφέρει- έχει μαζί του την κοινωνία.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2216&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote