Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ατσάλινος ο Παυλίδης Εκτύπωση E-mail
14.08.08

 Ο Ηλίας Παυλίδης πήρε την ρεβάνς από τον Μαυροβούνιο Γκάγιοβιτς, για την ήττα του (άνευ σημασίας) στο προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας. Παίζοντας πανέξυπνα νίκησε με 7-3 στα σημεία και πέρασε στους «8».

 Ο Ελληνας πυγμάχος ξεκίνησε αναγνωριστικά τον αγώνα του, ήθελε να… διαβάσει τον αντίπαλό του. Αφού βρέθηκε 1-0 και 2-1 πίσω στους δύο πρώτους γύρους, άρχισε την αντεπίθεση. Στον τρίτο γύρο έκανε ένα σερί 2-0 και πέρασε μπροστά. Στον τελευταίο με τον αέρα του προβαδίσματος, απέφευγε τα χτυπήματα του Μαυροβούνιου, και έφευγε στην αντεπίθεση. Αποτέλεσμα; να πάρει τέσσερα σημεία έναντι ενός του Γκόγιοβιτς και να φτάσει στο εύκολο 7-3. Τα…ζόρια θα έρθουν την Κυριακή όπου ο Παυλίδης θα αντιμετωπίσει τον Κουβανό Ακόστα, ο οποίος νίκησε 11-0 τον Νιγηριανό αντίπαλό του στον πρώτο γύρο

- Η επιτυχημένη παρουσία του ελληνικού κάνοε καγιάκ στο Ολυμπιακό τουρνουά συνεχίσθηκε σήμερα, καθώς, μετά την 7η θέση του
Χρήστου Τσακμάκη στον τελικό του C1, η Μαρία Φερεκίδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον ημιτελικό του Κ1, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 108,37 στην πρώτη προκριματική κούρσα και 113,60 στην δεύτερη, με αποτέλεσμα να προκριθεί στον ημιτελικό με τη 12η καλύτερη επίδοση (221,97) από τις 15 κοπέλες που πήραν το «εισιτήριο» για την συνέχεια του αγωνίσματος.

- Η... κατάρα που έχει «χτυπήσει» την ελληνική αποστολή στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρήκε νέο θύμα. Η κατηγορία των -90 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο θα συνεχιστεί χωρίς τον Ηλία Ηλιάδη. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού ο Ολλανδός Χουϊζίνγκα ηττήθηκε από τον Ελβετό Ασβάντεν, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο αποκλεισμό του Ηλία Ηλιάδη από τα ρεπεσάζ. Λίγο αργότερα και ο Χουίζινγκα έμεινε εκτός μεταλλίων, αφού ο Ασβάντεν γνώρισε την ήττα από τον Αλγερινό Μπενακλέφ.

Ο Ηλίας Ηλιάδης, μία από τις ελπίδες μας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση, γνώρισε την ήττα στον α` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών και περίμενε να δει αν θα μπορούσε να «πέσει» στα ρεπεσάζ ώστε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, κάτι που δεν κατέστη τελικά εφικτό.

Στο αγωνιστικό μέρος, η μονομαχία του Ηλιάδη με τον Χουϊζίνγκα, αποδείχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Πρωταγωνιστής ο διαιτητής, ο οποίος «φιλοδώρησε» με δύο παρατηρήσεις (Shido) τον Έλληνα τζουντόκα, ενώ τη στιγμή του Ippon, αγνόησε υπόδειξη του πλάγιου διαιτητή, ότι η προσπάθεια του Ολλανδού ξεκίνησε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αν σε όλα αυτά, συνυπολογιστεί ότι το Ippon που δόθηκε, έμοιαζε περισσότερο με Waza-ari αφού η ωμοπλάτη του Ηλιάδη δεν ακούμπησε στο τατάμι ώστε να δοθεί απευθείας «πτώση», τότε καταλαβαίνει κανείς, τον τρόπο με τον οποίο η γιορτή μετατράπηκε σε εφιάλτη...

- Το τραγικό ποσοστό στην παίκτη παραπάνω, σήμανε την δεύτερη ήττα και τον αποκλεισμό για την Εθνική πόλο γυναικών. Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη έχασαν με 9-6 από την Ολλανδία και δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το αργυρό μετάλλιο που είχαν πάρει στο Ολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας. Όλα κρίθηκαν στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, όπου πετύχαμε 1 γκολ έναντι 4ων των «Οράνιε». Αυτή η ήττα ήταν η τέταρτη για τις δύο Εθνικές πόλο στο Πεκίνο
Τα οκτάλεπτα με πρώτη την ελληνική ομάδα
3-3,2-2,1-3,0-1
Τα γκολ για τις ελληνίδες σημείωσαν Τσουκαλά (1), Λιόση (2), Κοζομπόλη(1), Ρουμπέση (1), Μωραϊτίδου (1)
Για την Ολλανδία σκόραραν Κάμπουτ (4), Ντε Μπρούιν (2), Φαν Μπέλκουμ (2), Φαν Ντε Μπεργκ (1)

-Δεν έχει φρένο η τραγική παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών στο Πεκίνο. Στην 37η θέση στο σύνολο κατετάγη η Ελένη Κωστή, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών των 100μ. ελεύθερο, Η Ελληνίδα κολυμβήτρια ήταν έβδομη στην 3η σειρά με 56.44. Ο Δημήτρης Χασιώτης έμεινε στην όγδοη και τελευταία θέση στην 3η προκριματική σειρά των 200μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε σε χρόνο 2:02.30.

- Ξεκινάει η πάλη. Σήμερα στις 12.00, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στα 120 κιλά και ο Θόδωρος Τουνουσίδης στα 96, της ελληνορωμαϊκής κι οι δυο, θα μάθουν τους αντιπάλους τους. Και αύριο θα ξεκινήσουν. Πρώτη παρουσία τους στους Ολυμπιακούς, με συμμετοχή στις δυο δυσκολότερες κατηγορίες. Και αυτό καθώς οι πιο έμπειροι παλαιστές, όσο μεγαλώνουν, όλο και πιο δύσκολα χάνουν τα κιλά. Ο Παπαδόπουλος κατάγεται από το Πρόχωμα της Θεσσαλονίκης, ο Τουνουσίδης γεννήθηκε από Ελληνες γονείς στη Στοκχόλμη, αλλά ανήκει στον Παλαιστικό Ομιλο Χαλκίδας.

- Oπως αναμενόταν η Εθνική μας ομάδα πινγκ πονγκ υποκλίθηκε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και νούμερο 1 του ταμπλό ομάδα της Κίνας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 3-0 από την Κίνα, στην πρώτη αναμέτρησή του για τον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης.
Παναγιώτης Γκιώνης-Λιν Μα 0-3(3-11, 5-11, 5-11)
Καλλίνικος Κρεάνγκα-Χάο Ουάνγκ 1-3 (9-11, 9-11, 11-8, 8-11)
Ντανιέλ Τσιόκας/Παναγιώτης Γκιώνης-Λίκιν Ουάνγκ/Χάο Ουάνγκ 1-3 (11-9, 7-11, 8-11, 8-11)

- Πρόωρος αποκλεισμός για Δανιηλίδου και Γερασίμου στο διπλό του τένις.


-  Την 5η θέση στην 5η ιστιοδρομία των 470 ανδρών πήραν οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος κι έτσι το ελληνικό πλήρωμα έχει ανέβει στην 8η θέση (από τη 12η) της γενικής κατάταξης.

- Ο Γιάννης Χρήστου έφτασε μια ανάσα από την υπέρβαση. Εχασε στις λεπτομέρειες το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του απλού σκιφ. Είχε τον έκτο χρόνο στους έξι αθλητές που συμμετείχαν. Ξεκίνησε πολύ πίσω όμως σιγά-σιγά ανέβαινε. Ετσι έφτασε στο σημείο να είναι δεύτερος 300 περίπου μέτρα πριν το τέλος, όμως στο νήμα τον πέρασαν ο Βρετανός Κάμπελ και ο Νεοζηλανδός Ντρέιντε αφήνοντάς τον στον… τελικό της παρηγοριάς, για τις θέσεις 7-12.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2089&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote