Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κριτική Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
12.08.08

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από την Πάρο, σε σύσκεψη κομματικών στελεχών των Κυκλάδων, το βράδυ της Δευτέρας. "Είμαστε σήμερα έτοιμοι και το προσεχές διάστημα θα ξεδιπλώσουμε σχέδιο πολιτικής επίθεσης μέχρι τις εκλογές με συγκεκριμένες και συνεκτικές πρωτοβουλίες", τόνισε κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι στόχος είναι "να πιστέψει ξανά ο λαός στην πολιτική και να βρει και πάλι την ελπίδα του".

Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, θα γίνει "παρά τα προβλήματα που μας δημιούργησαν ορισμένες περιπτώσεις και τα οποία θα μπορούσαν να σπιλώσουν το ΠΑΣΟΚ και το όνομά του".

Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη των Κυκλάδων να αναλάβουν και τα ίδια ευθύνη και πρωτοβουλίες με γνώμονα τα προβλήματα του πολίτη σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα, ζήτησε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει γίνει μία δημόσια καταγραφή-απογραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετώπισαν φέτος οι Κυκλάδες.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, η Ελλάδα, ενώ τον προηγούμενο χρόνο "είχε βουλιάξει στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου, φέτος βούλιαξε στο Αιγαίο". Και ανέφερε ως παραδείγματα την περίπτωση της Αμοργού και του Τούρκου διπλωμάτη σε ό, τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας, της Μυκόνου με αφορμή το θάνατο του Αυστραλού τουρίστα, τονίζοντας τα προβλήματα ασφάλειας των νησιών και της Ρόδου με τις πυρκαγιές.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, στην οποία έδωσε μεγάλη έμφαση για δύο, όπως είπε, λόγους. Πρώτον διότι αποδεικνύει, όπως τόνισε, την κατάσταση που υπάρχει στην ακτοπλοΐα, τα καρτέλ και τις μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του τουρισμού. Δεύτερον, όπως είπε, το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και πρόκειται για μια περίπτωση που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής λογικής για διευθέτηση μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ενίοτε δε και την αποκόμιση ίδιου οφέλους, όπως είναι η περίπτωση Παυλίδη.

Ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του έκανε λόγο για τα όσα συμβαίνουν στη Γεωργία και τη νότια Οσετία, τονίζοντας ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ στενάχωρο, ενώ αντί για εκεχειρία που θα έπρεπε να υπάρχει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει πόλεμος. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη και ενέργεια που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε ότι η διεξαγωγή τους προκαλεί μεγάλη μελαγχολία στον ελληνικό λαό, καθώς διαπιστώνει ότι δεν έχει γίνει καμία αξιοποίηση, ούτε αθλητική, ούτε τεχνολογική, αντίθετα υπάρχει απαξίωση των υποδομών. Επίσης, με αφορμή με χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ένα χρόνο περίπου μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Καραμανλή, ως υπουργού Πολιτισμού. "Τώρα επιβεβαιωνόμαστε γι’ αυτά που είχαμε πει τότε, διότι βλέπαμε αυτά που έρχονται", πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Κυκλάδων και στελέχη των τοπικών οργανώσεων του Κινήματος στην περιοχή.
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2087&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 12.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote