Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ το καλαμπούρι Εκτύπωση E-mail
14.07.08

Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής έφτασε -επιτέλους- στο σημείο να αντιληφθεί ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί (Ζήμενς, ΟΤΕ - Γερμανός, συνολική απαξίωση του δικομματισμού) εκτός από δυσώδες είναι και οριακό.

Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής έφτασε -επιτέλους- στο σημείο να αντιληφθεί ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί (Ζήμενς, ΟΤΕ - Γερμανός, συνολική απαξίωση του δικομματισμού) εκτός από δυσώδες είναι και οριακό. Δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι εάν δεν αναλάβει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μάλιστα σύντομα, τότε κινδυνεύει να πάθει ό,τι έπαθε ο Σημίτης μετά τις εκλογές του 2000, όταν ξεκίνησε γι' αυτόν η αντίστροφη μέτρηση και δεν μπορούσε να ανακάμψει με τίποτα.

Αναμένονται λοιπόν κινήσεις του το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ενδεικτικά των προθέσεών του είναι και τα όσα υπογράμμισε προχθές, Παρασκευή, σε συζητήσεις που είχε με έμπιστους συνεργάτες του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» ο Κώστας Καραμανλής τούς τόνισε:
- Τέρμα το καλαμπούρι, και σε όποιον αρέσει!
Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή το πρωί, μετά και την άσκηση δίωξης στη διοίκηση του ΟΤΕ, είχε σύσκεψη με τους Γιάννη Αγγέλου και Θοδωρή Ρουσσόπουλο. Είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τους Προκόπη Παυλόπουλο (βρισκόταν στον Βόλο), Δημήτρη Σιούφα, Γιώργο Αλογοσκούφη και Λευτέρη Ζαγορίτη. Σε όλες τις συζητήσεις που είχε αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η μεγάλη οργή, όπως επίσης και η μεγάλη απογοήτευσή του για πολύ συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη.
Όσοι μίλησαν μαζί του αντελήφθησαν επίσης δύο πράγματα. Πρώτον ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές ρήξεις και δεύτερον ότι είναι επίσης αποφασισμένος να ξεμπερδεύει με όσους εμπλέκονται σε «αμαρτωλές» υποθέσεις, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται.
Και εκλογές;
Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι και αυτό που αποκάλυψε σε έναν εκ των πλέον εμπίστων συνεργατών του.
Τόνισε συγκεκριμένα πως θα διώξει όσους ενέχονται σε τέτοιες υποθέσεις, αγνοώντας ακόμα και τον κίνδυνο να απολέσει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και τη δεδηλωμένη, οπότε αναπόφευκτα θα πάει σε εκλογές!
Σε μια τέτοια περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει και την αντιπολίτευση και όσους τυχόν «γαλάζιους» βουλευτές ή στελέχη που θα εκδιωχθούν και δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι προκαλώντας εκλογές οδηγούν σε παραγραφή τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένο ότι «το τοπίο λίγο πριν ο Καραμανλής πάει στη ΔΕΘ δεν θα έχει καμιά σχέση με το σημερινό», όπως μας υπογράμμισε συνομιλητής του.

Οργή για Αντώναρο
Στο μεταξύ, μεγάλη δυσαρέσκεια έως και οργή επικρατούν τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για την τοποθέτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές της ΝΔ μπορούν ελεύθερα να λένε την άποψή τους για οποιοδήποτε θέμα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
Αυτή η τοποθέτηση εκτιμήθηκε ως αντικειμενική αβάντα στον Πέτρο Τατούλη, με αποτέλεσμα να οργιστούν άλλοι βουλευτές οι οποίοι «καταπίνουν» την οργή τους για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Αυτή η οργή μεταφέρθηκε στο Μαξίμου, που με τη σειρά τα έψαλε γερά στον Αντώναρο και του απηύθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις να μην υποπέσει ξανά σε παρόμοιο ολίσθημα.
paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1981&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote