Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Περιπέτεια για το ΘΕΟΦΙΛΟΣ Εκτύπωση E-mail
29.06.08

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 475 επιβατών του πλοίου ΘΕΟΦΙΛΟΣ το οποίο ενώ κατευθυνόταν από τη Λέσβο στη Χίο και έπεσε λίγο πριν τις 8μμ σε ξέρα, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα στην αριστερή πίσω πλευρά της πρύμνης του. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το πλοίο. Οι επιβάτες φόρεσαν σωσίβια και επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους, όμως αυτές δεν καθελκύστηκαν καθώς κρίθηκε ότι το πλοίο μπορούσε να κατευθυνθεί με μικρή ταχύτητα σε κοντινό λιμάνι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού σώματος, δύο σούπερ πούμα και τρία πολεμικά πλοία, παραπλέοντα σκάφη, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκαν ένα C-130 και όλα τα ελικόπτερα που σταθμεύουν στο Κοτρώνι. Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ αργά το βράδυ αγκυροβόλησε περίπου μισό ναυτικό μίλι έξω από το λιμάνι των Οινουσσών και οι 475 επιβάτες του, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, αποβιβάστηκαν με μικρά τοπικά πλοία στο νησί όπου θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

 
Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα επιθεωρηθεί από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το ατύχημα συνέβη από ανθρώπινο λάθος.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1919&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote