Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Από Σεπτέμβριο οι ενισχύσεις Εκτύπωση E-mail
25.06.08

Την κυβερνητική απόφαση να ενεργοποιήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, γνωστό και ως Ταμείο Φτώχειας, ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες, επανέλαβε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πιστεύει στην ευρωπαϊκή και αναπτυξιακή πορεία του συνόλου των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

O πρωθυπουργός μίλησε στο 1ο Συμπόσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με θέμα «Oικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές της Νοτιονατολικής Ευρώπης», και βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία σύνοψη των οικονομικών εξελίξεων στον πλανήτη τους τελευταίους μήνες. O κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν τον τελευταίο χρόνο στην εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των βασικών τροφίμων και επισήμανε ότι οι λύσεις που υπάρχουν ξεπερνούν κατά πολύ τα εθνικά όρια και απαιτούν ευρύτερες συμπράξεις.

Η ΝΑ Ευρώπη

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την οποία υπογράμμισε ότι μετεξελίσσεται σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, στην οποία η Ελλάδα λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης. «Η Ελλάδα φιλοδοξεί να συμβάλλει διαρκώς στη μετεξέλιξη ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε μια ευρωπαϊκή γειτονιά ειρήνης και σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου, ενώ ενθαρρύνει και στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτονικών χωρών», είπε χαρακτηριστικά. Διευκρινίζοντας -και ουσιαστικά υποδεικνύοντας τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αγκυρα- ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο προσανατολισμός των χωρών αυτών στους κανόνες, τις αρχές και τις αξίες της Ενωσης, καθώς και σε πολιτικές που αποδεικνύουν στην πράξη το σεβασμό τους στα δικαιώματα του ανθρώπου, τη διεθνή νομιμότητα και τις αρχές καλής γειτονίας. Oλοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα επενδύει στον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την έρευνα και τη διά βίου μάθηση και υπέδειξε ως καρπό αυτών των προσπαθειών το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Θέμα παιδείας

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπογράμμισε ότι κεντρικός στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της χώρας και να καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό περιφερειακό και διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο μέσω της ενδυνάμωσης και της εξωστρέφειας των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

O πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθηγητής Κώστας Γραμμένος, ανακοίνωσε ότι σήμερα λειτουργεί στο πανεπιστήμιο ένα Μεταπτυχιακό Τμήμα με 35 φοιτητές από την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ενώ από τον Ιανουάριο του 2009 θα ξεκινήσουν δύο νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σε επίπεδο Master, τα οποία αφορούν τη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και την τραπεζική και τη χρηματοοικονομική.

aggelioforos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1904&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote