Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΜΑΡΚΑ…. Εκτύπωση E-mail
23.06.08

Του Σάκη Σερέτη

 
Γερμανική ζαλάδα made Siemens έχει κυριεύσει το τελευταίο διάστημα τους Εθνοπατέρες της βουλής και η επικείμενη αποκάλυψη των εμπλεκομένων προσώπων, που είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με τις πολυεθνικές μίζες, έχει μεταβληθεί έστω και προσωρινά σε μαρτύριο της σταγόνας.

 

Θα αποκαλυφθούν όμως οι μιζαδόροι ;
Καλό ερώτημα και την απάντηση θα μπορούσαν να μας την δώσουν οι εκλεγμένοι από τον λαό Εθνοπατέρες της βουλής, χωρίς περιστροφές και αναμάσημα των στερεότυπων λόγων τους ,περί διαφάνειας και ανεπηρέαστης δικαιοσύνης.
Η ουσία όμως είναι, ότι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια λεπτομερής και αντικειμενική αναζήτηση όλων των στοιχείων που συνθέτουν το πάζλ της γερμανικής μίζας.
Και για να προκύψει κάτι τέτοιο, απαραίτητο συστατικό της έρευνας θα πρέπει να αποτελεί η πολιτική βούληση και όχι η συγκάλυψη.
Η Ελληνική δικαιοσύνη καλείτε να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν στρουθοκαμηλίζει κλείνοντας πονηρά το μάτι στην διαπλοκή.
Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην βουλή την οποία η κυβέρνηση αρνείται, με πρόσχημα την παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης!!
Τα σενάρια κάθαρσης και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, θα οδηγήσουν αύριο τον κ .Θ Τσουκάτο (άλλοτε «στρατηγό» του Πασόκ) ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών , προκειμένου να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει εγγράφως την απολογία του, καθώς μετά την παραδοχή του ότι μεσολάβησε να περάσει στο ταμείο του Πασόκ, οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου μάρκων από την Siemens ,αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας.
Αξιοπερίεργη όμως κρίνεται η στάση των πολιτικών της χώρας ,οι οποίοι καλυπτόμενοι από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» βρίσκονται στο απυρόβλητο και κομπάζουν, καθώς οι σχετικές ρυθμίσεις αυτού του νόμου, δένουν κυριολεκτικά τα χέρια οποιουδήποτε θαρραλέου δικαστικού λειτουργού και του απαγορεύουν, να αξιολογήσει στοιχεία που έχουν σχέση με ενδεχόμενη ευθύνη υπουργών.
Επομένως άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!!
Όμως η γερμανική κολόνια της Siemens κρατάει για χρόνια και όπως προκύπτει από την ειδησεογραφία ,πριν από 54 χρόνια μια άλλη κυβερνητική κρίση της τότε κυβέρνησης Παπάγου ,μύριζε το αμαρτωλό άρωμα της ίδιας εταιρίας και είχε σαν αποτέλεσμα την διάσπαση του κόμματος του Ελληνικού Συναγερμού.
Ο τότε υπουργός Συντονισμού Σπυρίδων Μαρκεζίνης αποχώρησε από το κόμμα,
κατόπιν καταγγελίας του ίδιου του πρωθυπουργού Παπάγου, ότι «δέσμευσε εν αγνοία του την κυβέρνηση έναντι της ΖΙΜΕΝΣ και της ΤΕΛΕΦΟΥΝΚΕΝ».
Ο στρατάρχης Παπάγος είχε διαπιστώσει ότι ο μετά από αυτόν ισχυρός άνδρας στην κυβέρνησή του, είχε συνάψει ένα χρόνο νωρίτερα μυστική συμφωνία που προέβλεπε ότι η Siemens θα αναλάμβανε τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ.
Οι συγκρούσεις στη Βουλή ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου για τουλάχιστον δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 1955, ο τότε υπουργός Δημοσίων έργων Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την παραίτηση του διαφωνώντας με την σύμβαση Siemens.
Mισό αιώνα μετά ο γερμανικός κολοσσός της Siemens,οι πολιτικοί της νέας κοπής και ο διαχρονικός ΟΤΕ, ξανασμίγουν τα χνάρια τους στο μονοπάτι της συνδιαλλαγής με πυξίδα τον υποκριτικό και ουσιαστικά ανίσχυρο νόμο «περί ευθύνης υπουργών».
Κυριολεκτικά άφωνη παρακολουθεί τις απίστευτες αυτές εξελίξεις του σήμερα η κοινή γνώμη και αναρωτιέται ποιοι μας κυβερνάνε;
Μα φυσικά αυτοί που εξελέγησαν με την ψήφο μας και ξεπούλησαν την εμπιστοσύνη μας για μια χούφτα γερμανικά μάρκα !!!
Και όσον αφορά την πολιτική απαξίωση;
Ας πάει και το παλιάμπελο, με τα λεφτά μου και την κυρά μου……
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1895&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 23.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote