Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνεισφορές ρεκόρ Εκτύπωση E-mail
21.06.08

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του επερχόμενου Νοεμβρίου Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε 21,9 εκατομμύρια δολάρια από συνεισφορές υποστηρικτών του τον Μάιο, ανακοίνωσε η εκστρατεία του την Παρασκευή.

Ο Ομπάμα είχε, έτσι, 43,1 εκατ. στην τράπεζα στο τέλος του μήνα. Μια ημέρα νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι δε θα δεχθεί τη δημόσια χρηματοδότηση της εκστρατείας του για να εκλεγεί πρόεδρος, με αντίπαλο το Ρεπουμπλικάνο Τζων ΜακΚέην.

Τα χρέη της εκστρατείας Ομπάμα φθάνουν μόλις τις 304.000 δολάρια.

Τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Ομπάμα τον Μάιο είναι λιγότερα από τα 30,7 εκατ. που συγκέντρωσε τον Απρίλιο, όταν είχε 46,6 εκατ. δολάρια στην τράπεζα και χρέη 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συνεισφορές στην εκστρατεία του μαύρου υποψήφιου αποτελούν ρεκόρ για την πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, ενώ ήδη η εφετινή προεκλογική περίοδος είναι η πιο πολυέξοδη.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος υποψήφιος που δηλώνει ότι δε θα δεχθεί χρήματα από το σύστημα δημόσιας ενίσχυσης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της χώρας, που είχε δημιουργηθεί μετά το σκάνδαλο Γουώτεργκεϊτ την δεκαετία του 1970.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει δημιουργήσει έναν αξιοπρόσεκτο μηχανισμό χρηματοδότησης που συγκέντρωσε έως σήμερα 265 εκατ. δολάρια από 1,5 εκατομμύριο αμερικανούς, πολλοί εκ των οποίων έδωσαν λίγα χρήματα. Ο μηχανισμός αυτός δημιουργήθηκε στην πορεία της αναμέτρησής του με τη Χίλαρυ Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο ΜακΚέην συγκέντρωσε 96 εκατ. δολάρια στην διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Όμως η συγκέντρωση κεφαλαίων της εκστρατείας του επιταχύνεται και θα λάβει τη βοήθεια της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που έχει συσσωρεύσει πολλά περισσότερα χρήματα από αυτήν του Δημοκρατικού κόμματος.

«Θα προσπαθήσουν να φοβίσουν»
Οι Ρεπουμπλικάνοι θα υπογραμμίσουν το γεγονός ότι είναι μαύρος στο πλαίσιο προσπάθειας να κάνουν τους ψηφοφόρους να φοβηθούν, δήλωσε την Παρασκευή ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

«Θα είναι πολύ δύσκολο για τους Ρεπουμπλικάνους να στηριχθούν στην οικονομική τους πολιτική ή στην εξέχουσα εξωτερική τους πολιτική», δήλωσε ο Ομπάμα σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας στη Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα.

«Ξέρουμε τί είδους εκστρατεία θα κάνουν. Θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να φοβηθείτε», είπε.

«Θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να φοβηθείτε εμένα. Είναι νέος και άπειρος και έχει ένα περίεργο όνομα. Και το ανέφερα ότι είναι μαύρος;», πρόσθεσε.

Επίσης θα πουν «έχει μια νευρική σύζυγο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη σύζυγό του Μισέλ.

«Ξέρουμε τη στρατηγική επειδή έχουν ήδη δείξει τα χαρτιά τους. Σε τελευταία ανάλυση ξέρω ότι ο αμερικανικός λαός γνωρίζει ότι αυτά τα παλιά δεν μας έκαναν να προχωρήσουμε. Αυτά τα παλιά μόνο μας χωρίζουν», κατέληξε.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1887&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote