Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνεχίζονται οι έρευνες Εκτύπωση E-mail
08.06.08

Εντείνονται προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 7 και 8 χρόνων, που σύμφωνα με κατάθεση της μητέρας τους, δόθηκαν για παράνομη υιοθεσία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, η μητέρα τους παραδέχτηκε κατά την ανάκριση πως τα αγόρια δόθηκαν σε συγγενή του πρώην άνδρα της, που συνελήφθη, καθώς και στη γυναίκα του (που αναζητείται), προκειμένου να μεριμνήσουν για να βρεθεί οικογένεια πρόθυμη να τα υιοθετήσει. Τα δύο παιδιά που αγνοούνται, τα είχε η μητέρα τους από τον πρώτο της γάμο.

Πριν από έντεκα ημέρες, οι αστυνομικές αρχές της Ορεστιάδας, με τη συνδρομή ειδικών κλιμακίων της Αστυνομίας από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά και το «Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησαν συστηματικές έρευνες για να εντοπίσουν τον 8χρονο Αμέτ και τον 7χρονο αδελφό του Αϊχάν, που το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαΐου δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Την επομένη, οι συγγενείς τους ανέφεραν το περιστατικό στις αρχές.

Άρχισαν αμέσως οι έρευνες, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Άμπερ Αλέρτ». Στις έρευνες συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ στη μάχη ανεύρεσης των παιδιών ρίχτηκε και ελικόπτερο της Αστυνομίας που «χτένιζε» την περιοχή του βορείου Έβρου.

Το διάστημα αυτό οι γονείς απηύθυναν συνεχώς εκκλήσεις, μέσω των ΜΜΕ, προς τον κόσμο, να βοηθήσει για να βρουν τα παιδιά τους.

Ύστερα από οκτώ ημέρες άκαρπων ερευνών, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουνίου, η μητέρα των παιδιών έδωσε στην Αστυνομία ένα σημαντικό στοιχείο. Παρουσίασε το όνομα ενός μακρινού συγγενούς του πρώην συζύγου της, που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ο συγγενής της οικογένειας συνελήφθη και ανακρίθηκε από τους άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Λίγες ώρες αργότερα, στην Αστυνομική Διεύθυνσης Ορεστιάδας όπου οι καταθέσεις συνεχίζονταν, η μητέρα των παιδιών αποκάλυψε, ότι τα ανήλικα είχαν δοθεί στο προαναφερόμενο συγγενικό τους ζευγάρι, προκειμένου να μεριμνήσουν για ανεύρεση οικογένειας προς υιοθεσία.

Οι γονείς του Αμέτ και του Αϊχάν, αλλά και ο άνδρας του ζευγαριού συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί η μητέρα ελεύθερη, καθώς έχει υπό την προστασία της ακόμη 5 ανήλικα παιδιά, ενώ ο βιολογικός πατέρας και ο συγγενής της που αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση, παραπέμπονται αύριο Δευτέρα στον ανακριτή για απολογία, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκων.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1833&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote