Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Καυτά» ρεκόρ Εκτύπωση E-mail
07.06.08

Νέο ρεκόρ σημείωσε η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η τιμή του αργού αυξήθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά δέκα δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας τα 138 δολάρια, ενισχυμένη από το αδύναμο δολάριο και την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στη ραγδαία αύξηση συνέβαλαν, επίσης, οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ, σύμφωνα με τις οποίες, μια επίθεση κατά του Ιράν φαίνεται «αναπόφευκτη», καθώς και οι εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, σύμφωνα με τις οποίες το πετρέλαιο θα «πιάσει» τα 150 δολάρια μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού έκλεισε τελικά στα 138,54 δολάρια το βαρέλι (αυξημένη κατά 10,75 δολάρια) και ενώ, λίγο νωρίτερα, είχε σημειώσει την τιμή-ρεκόρ των 139,12 δολαρίων.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, παράδοσης Ιουλίου, έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στα 137,69 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 10,15 δολάρια.

Την ίδια ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έχανε πάνω από 300 μονάδες, ήτοι ποσοστό 2,46%, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, καθώς εκφράζονταν φόβοι για μείωση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ λόγω της νέας ιστορικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1827&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote