Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ξεπέρασε τα $133 Εκτύπωση E-mail
22.05.08

Συνεχίζονται τα ρεκόρ που σημειώνει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη πλησιάζει τα 134 δολάρια το βαρέλι, στον απόηχο της ανακοίνωσης για τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα 133,17 δολάρια το βαρέλι, σε μικρή απόσταση από την τιμή-ρεκόρ των 133,72 δολαρίων, που σημείωσε λίγο νωρίτερα.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, παράδοσης Ιουνίου, παρουσίασε νέα αύξηση κατά 5,21 δολάρια και ανήλθε στα 133,05 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική κυβέρνηση, τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης παρουσίασαν μείωση κατά 800.000 βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης -μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ- αυξήθηκαν κατά 700.000, αν και οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η αύξηση θα ήταν 1,3 εκατ. βαρέλια.

«Η αγορά βρίσκεται σε μια πολύ επιθετική διάθεση και αυτά τα στατιστικά δεν θα την αλλάξουν» σημειώνει ο αναλυτής Τομ Μπεντζ της BNP Paribas Commodity Futures Inc.

Στην ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου έχει συμβάλει και το αδύναμο δολάριο, καθώς έχει κάνει τα εμπορεύματα, των οποίων οι συναλλαγές πραγματοποιούνται κυρίως σε δολάρια, συγκριτικά φτηνότερα για τους κατέχοντες άλλο συνάλλαγμα. Το δολάριο την Τρίτη υποχώρησε έναντι του ευρώ στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου μήνα.

Η αγορά πετρελαίου εμφανίζει νέα ορμή τις τελευταίες δύο ημέρες (η τιμή του αργού να παρουσιάζει αύξηση πέντε δολαρίων στο διάστημα αυτό) μετά τη δήλωση του Αμερικανού επενδυτή -με μεγάλη επιρροή στις αγορές πετρελαίου T.Πίκενς, ο οποίος αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν στα 150 δολάρια το βαρέλι αυτή τη χρονιά.

Επιπλέον, οι επενδυτικές τράπεζες Societe Generale και Credit Suisse αναθεώρησαν, την Τρίτη, τις προβλέψεις τους σχετικά με τη μέση τιμή του πετρελαίου το 2008 κατά 14 δολ., στα 115 δολ. το βαρέλι, και κατά 29 δολ., στα 120 δολ. το βαρέλι, αντίστοιχα.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1766&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote