Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μίζες κρυμμένες στη μετάφραση Εκτύπωση E-mail
18.05.08

Ιδού η απόδειξη για το πολιτικό χρήμα, που κατέληξε σε τσέπες «επιτηδείων» από τα μαύρα ταμεία της Siemens στη χώρα μας!

 

Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει έγγραφο της δικογραφίας, κυριολεκτικά «χαμένο στη μετάφραση», που αποδεικνύει ότι το 2% της περίφημης σύμβασης του ΟΤΕ, η οποία υπεγράφη το 1997 και άρχισε να υλοποιείται αρκετά αργότερα, φέρεται να καταλήγει σε «πολιτικούς» στην Ελλάδα.

1 Το έγγραφο έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία του Μονάχου από τον Μ. Κουτσενρόιτερ, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Siemens, και αφορά το μέρος υλοποίησης της σύμβασης το 2003! Απροκάλυπτα ο Γερμανός έχει σημειώσει στην πρώτη σελίδα μερικές λέξεις: «Χριστοφοράκος, Κουτσενρόιτερ, 2% "Πολιτική" και Ελλάδα...».

Υπολογισμός της μίζας

Το κρίσιμο αυτό στοιχείο, ωστόσο, κατά τη μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζεται ως «δυσανάγνωστο»! Κι αυτό παρ' ότι, όπως προκύπτει κι από τα ντοκουμέντα που παραθέτουμε, μπορεί κανείς να το διαβάσει εύκολα, ακόμα και αν δεν έχει γνώσεις γερμανικών.

Παρ' όλα αυτά ο έλληνας μεταφραστής το σημείο «2% πολιτική» το θεωρεί «δυσανάγνωστο» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- και δεν το μεταφράζει στα ελληνικά.

2 Οι αποδείξεις για το ότι πληρώθηκαν και πολιτικοί για τα «έργα» της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας πληθαίνουν με την αποκάλυψη και άλλου εγγράφου της ίδιας σύμβασης, όπου οι Γερμανοί υπολογίζουν πάραυτα και το ύψος της μίζας που πρέπει να δοθεί για τη συγκεκριμένη σύμβαση! Ετσι, από τα 68,817 εκατ. του συγκεκριμένου έργου της σύμβασης, που υλοποιήθηκε το 2003, τα 1.376.000 ευρώ καταλήγουν σε πολιτικούς, σύμφωνα πάντα με τους Γερμανούς!

3 Επισυναπτόμενα έγγραφα στη συγκεκριμένη σύμβαση είναι οι καταθέσεις στις υπεράκτιες Placid Blue Corporation (έδρα Παρθένοι Νήσοι), αλλά και στην ελβετική Fairways (στον υπ' αριθμ. λογαριασμό 0233-0233/702 389 στη γνωστή ελβετική τράπεζα UBS). Από αυτά ενισχύονται οι υποψίες όσων ερευνούν την υπόθεση ότι το πολιτικό χρήμα διοχετεύθηκε μέσω αυτών των εταιρειών!

Ενδιαφέρον εμφανίζει και γραπτό μήνυμα του δικαιούχου της Fairways, ονόματι Casari, ο οποίος τονίζει ότι «περιμένουν να εισπράξουν την αποζημίωσή τους...».

4 Στα στοιχεία αυτά έρχεται να προστεθεί η τελευταία κατάθεση του Κουτσενρόιτερ στον έλληνα εισαγγελέα, Παν. Αθανασίου. Οι απαντήσεις του Γερμανού δόθηκαν μέσω του συνηγόρου του γραπτά, με βάση το ερωτηματολόγιο που έστειλε ο εισαγγελέας.


 
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι σημαντικός και για την ελληνική δικογραφία, αφού είναι εκείνος που πρώτος κατέθεσε ότι οι μίζες κατέληγαν στη χώρα μας και στα δυο μεγάλα κόμματα, μέσω του πρώην προέδρου της Siemens Ελλάς Μ. Χριστοφοράκου!

*Στην κατάθεσή του ο ο Κουτσενρόιτερ αναφέρεται σε συνάντησή του στην Αθήνα, το 2001, με τον Χριστοφοράκο και ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας, τον Σίκατσεκ (δικάζεται στις 26 Μαΐου).

- Οταν στη συζήτηση αυτή «ο Κουτσενρόιτερ επεσήμανε στον κ. Χριστοφοράκο ότι πρέπει να σταματήσει την υπόθεση με τις πληρωμές σε οποιονδήποτε, εκείνος απάντησε ότι "πρόκειται για υφιστάμενες συμβατικές υποχρεώσεις...". Ο κ. Χριστοφοράκος πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα σύστημα στην Ελλάδα το οποίο λειτουργεί έτσι και εκείνος δεν μπορεί να αλλάξει...».

«Ασφάλεια ζωής»

* Από τις απαντήσεις αποκαλύπτεται, πάντως, ότι δόθηκαν έγγραφα, αποδεικτικά για τις μίζες, στον Κουτσενρόιτερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν τα διάβασε, παρ' ότι ο Σίκατσεκ του είχε επισημάνει: «Φύλαξε αυτά τα έγγραφα καλά, ίσως να τα χρειαστείς κάποτε σαν ασφάλεια ζωής»!

*Και σε αυτή την κατάθεσή του ο Κουτσενρόιτερ επιμένει ότι την άνοιξη του 2004 ο Μιχ. Χριστοφοράκος προσπάθησε να τον πείσει για πληρωμές προς αυτόν, οι οποίες ήταν αναγκαίες για τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων. Τονίζει, όμως, ότι «δεν γνωρίζει αν καταβλήθηκαν τα χρήματα και σε ποιον...».

*Στην ερώτηση που του απευθύνει ο εισαγγελέας Αθανασίου, τού υπογραμμίζει ότι ο Σίκατσεκ «καταθέτει πως για να πληρωθούν καθυστερήσεις 30 εκατ. ευρώ για το σύστημα C4I, το έτος 2004, πληρώθηκαν 10 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών (σ.σ.: εννοεί το Δημ. Τάξης), το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το υπουργείο Αθλητισμού...».

- Ο Κουτσενρόιτερ απαντάει «ότι δεν έχει άλλες πληροφορίες και ότι δεν γνωρίζει αν έγιναν οι πληρωμές, επομένως και τους αποδέκτες...».

5 Με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν κατακλύσει το γραφείο του Π. Αθανασίου, η υπόθεση Siemens μοιάζει με τσουναμι που όλο μεγαλώνει: οι 22 πλέον ύποπτοι ζητούν αλλεπάλληλες προθεσμίες προκειμένου να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους, αφού νέα έγγραφα συμπληρώνουν καθημερινά τη δικογραφία.

*Τους αποδέκτες των παράνομων πληρωμών θα «φωτίσουν» και με άλλα έγγραφα οι δικηγόροι της Siemens, αλλά και του αμερικανικού γραφείου, που έκανε τον εσωτερικό έλεγχο της γερμανικής εταιρείας. Αποκαλύπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, παρένθετα πρόσωπα, που εισέπραξαν χρήματα. Φέρονται να είναι κοντά σε πολιτικά πρόσωπα, είναι άγνωστο, πάντως, αν κατονομαστούν!


enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1747&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote