Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αντεπίθεση Ομπάμα στον Μπους Εκτύπωση E-mail
17.05.08

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Μπάρακ Ομπάμα, είπε ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξαπέλυσε μια «αποκρουστική επίθεση» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο γερουσιαστής από το Ιλινόι θα κάνει διάλογο με τρομοκράτες.

«Έπειτα από οκτώ χρόνια, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να εκπλαγώ με ό,τι λέει ο Τζορτζ Μπους», είπε ο Ομπάμα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουότερτάουν, στη Νότια Ντακότα.

«Αυτό ακριβώς είναι εκείνο το είδος της αποκρουστικής επίθεσης που διαίρεσε τη χώρα μας και μας αποξενώνει από τον κόσμο», πρόσθεσε.

Σε ομιλία ενώπιον της ισραηλινής Κνεσέτ χθες ο Μπους είχε πει: «Ορισμένοι φαίνεται να πιστεύουν πως πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές ως εάν να μπορούσε κάποιο ευφυές επιχείρημα να τους πείσει ότι έχουν άδικο. Έχουμε ξανακούσει και παλιότερα αυτού του είδους τις τρελές αυταπάτες», είπε ο Μπους, ο οποίος στη συνέχεια συνέκρινε το διάλογο με τους τρομοκράτες με τις διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι η δήλωση αναφερόταν στον Ομπάμα, προκάλεσε ωστόσο την άμεση αντίδραση των Δημοκρατικών και της Χίλαρι Κλίντον, που ακολουθεί τον Ομπάμα στην κούρσα για τον υποψήφιο του κόμματος. Η Κλίντον χαρακτήρισε τα σχόλια του Μπους «προσβλητικά και εξωφρενικά».

Ο Ομπάμα επέκρινε επίσης τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν, ο οποίος συμφώνησε προφανώς με την κριτική Μπους.

«Τόση ευπρέπεια», είπε ο Ομπάμα για τις υποσχέσεις που είχε δώσει νωρίτερα ο Μακέιν ότι θα διεξαγάγει μια θετική προεκλογική εκστρατεία.

Ο Ομπάμα έχει πει ότι θα εμπλέξει το Ιράν σε «σκληρή διπλωματία» προκειμένου να πείσει το ισλαμικό κράτος να εγκαταλείψει την υποστήριξη στην τρομοκρατία και τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του για την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1743&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote