Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νίκη... πικρή σαν ήττα Εκτύπωση E-mail
16.05.08

Η πρώην πρώτη κυρία υποσχέθηκε «να μην εγκαταλείψει ποτέ» την κούρσα, αλλά ο Ομπάμα προηγείται στους εκλέκτορες.

«Να μην εγκαταλείψει ποτέ» την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος υποσχέθηκε η Χίλαρι Κλίντον μετά την τεράστια νίκη της επί του Μπάρακ Ομπάμα στη Δυτική Βιρτζίνια. Ομως, παρότι η πρώην πρώτη κυρία νίκησε τον μαύρο υποψήφιο με 40 μονάδες διαφορά (67% έναντι 27%), δεν κατάφερε, όπως δεν αναμενόταν εξάλλου, να μειώσει τις πιθανότητές του να είναι αυτός ο υποψήφιος των Δημοκρατικών που θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο, Τζον ΜακΚέιν, στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Η νίκη στην κατ εξοχήν «λευκή», «αγροτική» και «συντηρητική» Δυτική Βιρτζίνια προσέφερε σαφώς μια μεγάλη προσωπική ικανοποίηση για την Κλίντον, αλλά ήρθε σε μια στιγμή που όλα δείχνουν πως ο Μπάρακ Ομπάμα κρατάει το χρίσμα στα χέρια του.

Ο μαύρος γερουσιαστής απ το Ιλινόις προηγείται στη λαϊκή ψήφο, σε αριθμό εκλεκτόρων και σε αριθμό υπερεκλεκτόρων. Ακόμη και μετά την ήττα του στη Δ. Βιρτζίνια απέσπασε τη δημόσια υποστήριξη δυο ακόμη υπερεκλεκτόρων. Βάσει των υπολογισμών του «Αssociated Ρress», διαθέτει τώρα 1.885 υπερεκλέκτορες, έναντι 1.717 για τη Χίλαρι Κλίντον.

Πάντως, η Κλίντον έσπευσε να εκμεταλλευθεί τη νίκη της στη Δ. Βιρτζίνια για να απευθυνθεί στους υπερεκλέκτορες, οι οποίοι τελικώς θα αποφασίσουν για το χρίσμα, αφού αποκλείεται κανένας εκ των δυο μονομάχων μέχρι τέλους των προκριματικών εκλογών (3 Ιουνίου) να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους 2.025 εκλέκτορες για την απονομή του χρίσματος.

Στην αντεπίθεση
Η γερουσιαστής Νέας Υόρκης υποστήριξε πως, κερδίζοντας πολιτείες όπως το Οχάιο, η Πενσιλβάνια και η Δ. Βιρτζίνια, έχει αποδείξει πως διαθέτει τη δύναμη που χρειάζεται για να κερδίσει τις προεδρικές του Νοεμβρίου έναντι του ρεπουμπλικάνου ΜακΚέιν.

«Η κούρσα αυτή δεν τέλειωσε ακόμη»... τόνισε. «Το συμπέρασμα είναι ότι ο Λευκός Οίκος κερδίζεται απ τις αμφιταλαντευόμενες πολιτείες, κι εγώ κερδίζω τις αμφιταλαντευόμενες πολιτείες... Είμαι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να συνεχίσω την εκστρατεία, μέχρις ότου ο καθένας θα χει την ευκαιρία να κάνει τη φωνή του ν ακουστεί».

Ομως, η Κλίντον γνωρίζει πως, ακόμη κι αν κερδίσει και τις πέντε προκριματικές που υπολείπονται με εντυπωσιακές διαφορές της τάξης ακόμη και των 30 μονάδων, ακόμη και τότε θα υστερεί έναντι του Ομπάμα κατά 100 περίπου εκλέκτορες

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1735&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote