Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Επίσκεψη Ράις στη Μ. Ανατολή Εκτύπωση E-mail
03.05.08

Στη Μ. Ανατολή βρίσκεται η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ σε μια τελευταία προσπάθεια για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Η Κοντολίζα Ράις απηύθηνε έκκληση στο Ισραήλ να μην «τορπιλίσει» την ανάπτυξη των Παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στη Δυτική Όχθη και αναρωτήθηκε αν έχουν πραγματοποιηθεί οι υποσχέσεις της για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων.

Σε δηλώσεις κατά την έναρξη της επίσκεψης της στη Μ. Ανατολή η κ. Ράις δήλωσε ότι θέλει να δει αν το Ισραήλ έκανε βήματα προόδου στη βελτίωση της ζωής των Παλαιστινίων καθώς και ότι θα ασκήσει πιέσεις για την απομάκρυνση περισσότερων οδοφραγμάτων.

Παράλληλα σχεδιάζει να εκτιμήσει σε ποιο βαθμό έχουν τιμήσει οι Παλαιστίνιοι τις δικές τους δεσμεύσεις που περιλαμβάνουν σκληρότερα μέτρα κατά των ενόπλων που εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Η Κ. Ράις θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Η επίσκεψη αυτή, από την οποία δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις, αποτελεί προάγγελο της επίσκεψης Μπους τον επόμενο μήνα στην περιοχή.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση ελπίζει να πετύχει μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά με μόλις 9 μήνες για την λήξη της προεδρίας Μπους, ο χρόνος τελειώνει.

Η Κοντολίζα Ράις το Σάββατο θα δειπνήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ενώ την Κυριακή θα ταξιδέψει στη Ραμάλα για να συναντήσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

Κατά την επίσκεψη η αμερικανίδα ΥΠΕΞ θα προεδρεύσει δύο τριμερών συναντήσεων ανάμεσα σε αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές, στις οποίες περιλαμβάνονται συζητήσεις με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ.

Μετά την αναχώρηση της Κ. Ράις τη Δευτέρα, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν μεταξύ τους σύμφωνα με παλαιστίνιους διαπραγματευτές.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1678&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote