Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο εισαγγελέας ανιχνεύει τις «μίζες» Siemens Εκτύπωση E-mail
18.04.08
Κομβικής σημασίας για τις περαιτέρω έρευνες με στόχο να χυθεί φως στην πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και τους εγχώριους αποδέκτες τους, θεωρείται η κατάθεση που θα δώσουν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου δύο πρώην στελέχη του ΟΤΕ καθώς και τρία πρώην στελέχη και ένα εν ενεργεία μέλος του Δ.Σ. της Siemens Hellas. Ο κ. Αθανασίου έχει κάνει την κλήση με τη μέθοδο της «ανωμοτί κατάθεσης», καθώς δεν έχει αποφασίσει αν τα έξι πρόσωπα είναι απλά μάρτυρες ή αν στην πορεία της έρευνας μπορούν να μετατραπούν σε κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα πέντε από τα έξι πρόσωπα συνδέονται με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Από τη συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 1997, αλλά και τις επεκτάσεις της, η Siemens εισέπραξε από το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 800 εκατ. ευρώ. Στο «δεύτερο» λογιστήριο της γερμανικής εταιρείας, που διαχειριζόταν τα «μαύρα ταμεία», βρέθηκαν αποδείξεις εκείνης της περιόδου για μεταβιβάσεις σε στελέχη του ΟΤΕ. Εξηγήσεις για τη σύμβαση θα ζητήσει ο κ. Αθανασίου από τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ κ. Γ. Σκαρπέλη και Αθανάσιο Γρεβενίτη, καθώς και τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο, Πρόδρομο Μαυρίδη και Ηλία Γεωργίου. Το μέλος της σημερινής διοίκησης της εταιρείας κ. Διονύσης Δενδρινός, που επίσης έχει κληθεί να καταθέσει, δεν σχετίζεται με τη σύμβαση 8002, αλλά με το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I και έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τα «μαύρα ταμεία».

Ο εισαγγελέας έχει εξάλλου ζητήσει από τις αυστριακές αρχές το άνοιγμα λογαριασμών στη Reifeisenbank, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ονομαστικός λογαριασμός πρώην στελέχους του ΟΤΕ, που «τροφοδοτήθηκε» από τα «μαύρα ταμεία».


kathimerini
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1618&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote