Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Επεκτείνονται οι εβραϊκοί εποικισμοί! Εκτύπωση E-mail
13.04.08
Δεν πρόλαβε να χαθεί στον ορίζοντα το αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε στην Ουάσινγκτον η Κοντολίζα Ράις από το Ισραήλ, αφού είχε πρώτα δηλώσει ότι η διαδικασία ειρήνης «κινείται στη σωστή κατεύθυνση», και η κυβέρνηση του Εχούντ Ολμέρτ αποφάσισε να δώσει άδεια για την κατασκευή 800 νέων κατοικιών εβραίων εποίκων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της βορειοανατολικής Ιερουσαλήμ! Πρόκειται για μια απόφαση εξόχως αποκαλυπτική, πολύ περισσότερο αν ληφθεί υπόψη ο οικοδομικός οργασμός που παρατηρείται από εβραίους εποίκους στην Ιερουσαλήμ, όπου σύμφωνα με την αντισιωνιστική ισραηλινή οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», από τη διάσκεψη ειρήνης της Ανάπολις μέχρι τώρα έχει ξεκινήσει η ανέγερση 101 οικισμών! Το Ισραήλ, όπως παρατηρούσε η αμερικανική εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» την 1η Απριλίου, δικαιολογεί την επέκτασή τους παραθέτοντας μια επιστολή που έστειλε ο Μπους το 2004 στον τότε πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, στην οποία αναγνώριζε τα «ήδη υπάρχοντα μείζονα πληθυσμιακά ισραηλινά κέντρα». Κατά συνέπεια οι παραινέσεις της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών για «να σταματήσει τώρα η εποικιστική δραστηριότητα» ήταν υποκριτικές και στόχευαν μόνο να πείσουν την παλαιστινιακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον τον Μάιο (έναν μήνα πριν επιστρέψει ο Μπους στον τόπο του εγκλήματος, με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση του Ισραήλ) εγκατέλειψε τις απευθείας συνομιλίες με τον Ολμέρτ στις 19 Φεβρουαρίου, όταν οι Ισραηλινοί δολοφόνησαν περισσότερους από 120 Παλαιστίνιους στη Γάζα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν πολίτες, για να εκδικηθούν τις επιθέσεις της παλαιστινιακής αντίστασης. Τη Δευτέρα ωστόσο επέστρεψε, καταπίνοντας τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνεται με την ανοχή των Αμερικάνων, καθώς, αν ήθελαν, εύκολα μπορούσαν να επιβάλουν τη διακοπή τους, εφαρμόζοντας για παράδειγμα οικονομικές κυρώσεις. Οι ΗΠΑ ωστόσο αρνούνται να το κάνουν και πιέζουν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Όπως πολύ εύστοχα το έθεσε ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χαλίντ Μεσάλ, σε μια βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», «Η Ράις έρχεται για να πιέσει τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές να δεχτούν οποιαδήποτε ρύθμιση ακόμη κι αν στερείται περιεχομένου. Η αμερικανική διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για μια οριστική ρύθμιση. Αναζητά μόνο μια τεχνητή επιτυχία που θα της χρησιμεύσει στις επόμενες εκλογές»!
Στην τραγικότερη θέση βρίσκεται ωστόσο ο παλαιστίνιος πρόεδρος, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι ειρήνη δεν γίνεται χωρίς τη Χαμάς και έχοντας ξεγράψει τη Γάζα, ενώ βλέπει ταυτόχρονα στη Δυτική Όχθη να ξεφυτρώνουν οι εποικισμοί σαν μανιτάρια, ακυρώνοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον στόχο δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους. Παρ' όλα αυτά συνεχίζει να διακοσμεί με την παρουσία του τις διαπραγματεύσεις…
paron
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1600&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote