Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία Εκτύπωση E-mail
13.04.08

 Στις 08.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος) άνοιξαν οι κάλπες στην Ιταλία για τις καθοριστικές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες επικρατέστερος -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις-νικητής φέρεται ο ηγέτης της δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναντι του ηγέτη της κεντροαριστεράς Βάλτερ Βελτρόνι.

Η οικονομία είναι η βασική πρόκληση για τον επόμενο πρωθυπουργό. Ομως το αν θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον πολύπλοκο εκλογικό νόμο που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πλειοψηφία στην Ανω Βουλή.

Τόσο ο Μπερλουσκόνι, που επιδιώκει μια τρίτη θητεία, όσο και ο αντίπαλός του πρώην δήμαρχος της Ρώμης, υπόσχονται σχετικά μικρές περικοπες των φόρων με στόχο την ενίσχυση των καταναλωτών. Και οι δύο τονίζουν πως η χώρα τους χρειάζεται περισσότερους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα.

Ο 71χρονος Μπερλουσκόνι προηγείται κατά 6-9 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως η εκλογική αναμέτρηση προβλέπεται σκληρή, αφού περίπου το 1/3 των 47,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων έχουν δηλώσει πως θα αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή.

Ο 52χρονος Βελτρόνι, παρουσιάζεται ως ο υποψήφιος της αλλαγής και έχει μάλιστα υιοθετήσει το σλόγκαν "Ναι, μπορούμε" του Μπαράκ Ομπάμα.

Πολλοί Ιταλοί είναι απαισιόδοξοι, αφού ψηφίζουν για την 62η μεταπολεμική κυβέρνηση της χώρας τους.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θ’ απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα κι οι φωτογραφικές μηχανές εντός των εκλογικών τμημάτων. Η φωτογράφιση του ψηφοδελτίου μετά την σταυροδοσία αποτελεί μία συνήθη πρακτική των ψηφοφόρων, ιδίως στις περιοχές του νότου, όπου η Μαφία έχει μεγάλη επιρροή στην πολιτική ζωή και διαπραγματεύεται τους ψήφους των εκλογών.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις έξω από τα τμήματα αναμένονται αύριο μετά τη λήξη της ψηφοφορίας (16.00, ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων θ΄ αρχίσουν ν’ ανακοινώνονται από τις 20.00, ώρα Ελλάδος. Για τα τελικά αποτελέσματα είναι πιθανόν να καθυστερήσει η έκδοσή τους έως την Τρίτη.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1599&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote