Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση το νέο «μανιφέστο» Τατούλη Εκτύπωση E-mail
13.04.08
Νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η παρέμβαση το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ του βουλευτή Πέτρου Τατούλη, ο οποίος αμφισβήτησε το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με αιχμή τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τον τρόπο χειρισμού υποθέσεων σκανδάλων, έκανε λόγο για «καίσαρες» και «χατμάνους» στο κόμμα και άφησε να εννοηθεί, ότι υπάρχει η ανάγκη νέων πολιτικών σχηματισμών.

Νωρίτερα ο Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει τα στελέχη του να τον στηρίξουν στην πολιτική πορεία που έχει χαράξει. «Όλες και όλοι μαζί, μια δυνατή γροθιά, αποδεικνύουμε ότι είμαστε δύναμη ευθύνης. Είμαστε δύναμη εμπιστοσύνης, δύναμη μεταρρύθμισης. Όλες και όλοι μαζί εργαζόμαστε με ένα στόχο, ένα σκοπό, ένα όραμα: Να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

 Λίγα λεπτά αργότερα τον λόγο πήρε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αποτελεί τον βουλευτή «Νο 151», που δίνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη ΝΔ και εξέπληξε τα κομματικά στελέχη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ίδρυση νέου κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το πολιτικό σύστημα της χώρας δέχεται κλυδωνισμούς. Αναζητά καινούργιες λογικές, άλλες πολιτικές, ίσως καινούργιους παίχτες. Αυτός ο δικομματισμός τελειώνει. Να προετοιμαστούμε για μια περίοδο αστάθειας, μέχρι να ξαναμοιραστεί η πολιτική τράπουλα». 

 Ο βουλευτής Αρκαδίας επιχείρησε να αποδομήσει την μεταρρυθμιστική πολιτική του Κώστα Καραμανλή, αμφισβητώντας ότι είναι αποδεκτή από την κοινωνία. Αναφέρθηκε στην φράση του Πρωθυπουργού περί ύπαρξης πέντε νταβατζήδων, και υποστήριξε ότι η διαφθορά κουκουλώνεται, όπως γινόταν και επί ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «νομίσαμε, ότι όλη η ιστορία της διαφθοράς έχει να κάνει με πέντε νταβατζήδες, για να αντιληφθούμε στην συνέχεια επί των ημερών μας και από δικά μας στελέχη, ότι όλο το σύστημα έχει δομηθεί σαν φυτώριο διαφθοράς».

 Πρόσθεσε δε, ότι «ο λαός δεν χρειάζεται "χατμάνους", που αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν, πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν χρειάζεται "Καίσαρες", που απαξιώνουν τις αξίες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού». 

Τα πυρά του κ. Τατούλη στράφηκαν και κατά του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, λέγοντας: «Αυτοί που με όχημα το κόμμα κάνουν όχημα της παρέας το Κράτος, αυτοί που όψιμα παρυσέφρησαν στον κομματικό μηχανισμό, χωρίς να ανήκουν ιδεολογικά σε αυτόν, χωρίς να έχουν τεθεί ποτέ στην κρίση του Ελληνικού λαού, χωρίς να ενδιαφέρονται για την μεγάλη παράταξη, μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι η διαιώνιση του δικού τους θώκου και εκείνου της παρέας τους».

Αμέσως επικράτησε ταραχή και άρχισαν τηλεφωνικές συσκέψεις του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Η απόφαση ήταν να υποβαθμιστεί η ομιλία Τατούλη, με τον γραμματέας της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη να δηλώνει, ότι στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του.

Άλλοι βουλευτές της ΝΔ πάντως έκαναν λόγο ακόμη και για παραίτηση του κ. Τατούλη από τη βουλευτική ιδιότητα, ώστε να μην χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η ΝΔ.      

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1596&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 13.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote