Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Προτομή του Αριστοτέλη στην Ν. Υόρκη Εκτύπωση E-mail
13.04.08
Τα αποκαλυπτήρια προτομής του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη έγιναν στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας παρουσία του Δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημήτριου, του αντινομάρχη Χαλκιδικής Δημήτρη Τσιούφη καθώς η προτομή είναι δώρο της Νομαρχίας και των κατοίκων προς το Δήμο της Νέας Υόρκης πολιτειακών βουλευτών της Νέας Υόρκης, εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου, των διπλωματικών μας αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ομογενειακών φορέων κ.ά. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, που ξεκίνησε πριν από χρόνια, με χορηγό τον νομαρχιακό σύμβουλο Δημήτριο Τζούφη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Χαλκιδικιωτών Νέας Υόρκης "Ο Αριστοτέλης", τον Οργανισμό της Πλατείας Αθηνών στην Αστόρια και την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής.

Δεν έκρυψε τη μεγάλη συγκίνησή του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Δημήτριος στην ομιλία του για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, αλλά και τη Χαλκιδικιώτικη καταγωγή του.

Για τον μεγάλο έλληνα φιλόσοφο μίλησε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής, πρώην βουλευτής Βασίλειος Πάππας, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για να στηθεί στην καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης η προτομή του Αριστοτέλη.

"Ο Αριστοτέλης είναι μια μεγάλη και κυρίως διαχρονική μορφή του Ελληνισμού αλλά και της Οικουμένης. Με τον στοχασμό, την έρευνα, την επιστήμη, αγγίζει όλους τους τομείς του ανθρώπινου προβληματισμού. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει το αιώνιο πνεύμα της Ελληνικής Μακεδονίας, η οποία δημιούργησε, αντίστοιχα με την Αθήνα, τον δικό της χρυσό αιώνια της σκέψης και της τέχνης", τόνισε ο κ. Πάππας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν πλήθος ομογενών, εμφανίστηκαν ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής και το συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» της Νέας Υόρκης.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1595&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 13.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote