Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι... Μπρους Λι με τα μπλε Εκτύπωση E-mail
12.04.08
«Τα χειρότερα πέρασαν». Αυτό τουλάχιστον πιστεύει για τη συνέχεια της λαμπαδηδρομίας η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, βασιζόμενη στις διαβεβαιώσεις των Κινέζων ότι «θα καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε δυνάμει κίνδυνος». Για λόγους εθνικής κυριαρχίας αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τη μέχρι τώρα συμπεριφορά των Κινέζων ειδικών φρουρών της Φλόγας, Ιαπωνία και Αυστραλία ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν να τη συνοδεύουν στο έδαφός τους.

«Την ασφάλεια που απαιτεί η λαμπαδηδρομία στην Αυστραλία θα εξασφαλίσουν οι αυστραλιανές αρχές ασφαλείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κέβιν Ρουντ από το Πεκίνο, όπου είχε συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Ουέν Τζιαμπάο. «Η αρχή της διατήρησης της ασφάλειας από τις ιαπωνικές αρχές δεν θα παραβιαστεί», δήλωνε την ίδια ώρα στο Τόκυο ο εκπρόσωπος της εθνικής Αρχής Εσωτερικής Ασφάλειας. Οι Κινέζοι με τα μπλε «δεν θα τρέξουν με τη Φλόγα όπως σε άλλες χώρες». Μεταξύ των «άλλων χωρών» όπου οι φρουροί προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους είναι η Βρετανία, της οποίας ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόε, τους κατήγγειλε ως «αλήτες», και η Γαλλία. Ο βετεράνος Γάλλος τζουντόκα και λαμπαδηδρόμος, Νταβίντ Ντουγιέ, είπε γι' αυτούς: «Είναι ρομπότ, σκυλιά... Μας έσπρωχναν, μας κολλούσαν σαν τσιμπούρια και μας έβριζαν στα κινέζικα». Στο Παρίσι οι «μπλε» υποχρέωσαν τους λαμπαδηδρόμους να αφαιρέσουν κονκάρδα που έγραφε «για έναν καλύτερο κόσμο», κάτι που δήλωνε την προσήλωση των αθλητών στα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες της ΔΟΕ. Η ομάδα επιλέκτων που προέρχονται από την κινεζική αστυνομία προκάλεσε πολιτικό θέμα στη Βρετανία. Η συντηρητική αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει ποιος έδωσε εντολή για τη συμμετοχή τους στη λαμπαδηδρομία και αν ελέγχθηκε το μητρώο τους.

Οι «μπλε» στην Αργεντινή

Για την ώρα, συνοδευόμενη από τους «μπλε» η Φλόγα βρίσκεται στην Αργεντινή. Σε κάθε σταθμό το ταξίδι της αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά «περίπλους αρμονίας» όπως το είχαν βαφτίσει οι Κινέζοι. Χθες όμως, η εκπρόσωπος της ΔΟΕ στο Πεκίνο, Ζιζέλ Ντέιβις, είπε πως η Επιτροπή «δίνει πίστη» στις διαβεβαιώσεις της Κίνας ότι θα διασφαλιστεί η συνέχεια της λαμπαδηδρομίας και ότι «τα χειρότερα πέρασαν». Το γραφείο του γ.γ. του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι, όπως είχε ενημερώσει το Πεκίνο προ μηνών, ο Μπαν Κι Μουν δεν θα είναι στην τελετή έναρξης, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.

Οι Κινέζοι πάντως δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ακόμα και τη βροχή, που έχει πιθανότητα 47% να πέσει πάνω από το στάδιο της τελετής έναρξης στις 8 Αυγούστου. Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, οι αρχές θα βομβαρδίσουν τα σύννεφα με κρυστάλλους ιωδιούχου αργύρου ώστε να προκαλέσουν βροχή μακριά από το σημείο της τελετής.
enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1591&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote