Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
10.04.08

Του Σάκη Σερέτη

Το πνεύμα ενότητας και  Εθνικής ομοψυχίας που επέβαλλαν οι διεργασίες διεξαγωγής της φετινής παρέλασης, φαίνεται πως άρχισε να ξεθυμαίνει και στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, επικρατεί χαμηλό βαρομετρικό με  αυξημένο το αίσθημα αυτοσυντήρησης των υποψηφίων μνηστήρων της προεδρίας.

Ως γνωστό οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα διενεργηθούν κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και τα στρατόπεδα των υποψηφίων προέδρων, βρίσκονται σε διαρκή κίνηση αναζητώντας την δοκιμασμένη συνταγή, που μεταξύ χαμηλού βαρομετρικού και αιθέριων πτήσεων θα τους εξασφαλίσει την νίκη.

Οι τελευταίες πανομογενειακές συγκεντρώσεις που ευτύχησαν να έχουν ικανοποιητικό δείκτη έμψυχης  παρουσίας λόγω της παρέλασης, αποκάλυψαν και τις αρχηγικές διαθέσεις των υποψηφίων προέδρων, οι οποίοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος και άρχισαν το παραλήρημα της προσωπικής τους προβολής, κακοποιώντας παράλληλα βάναυσα την Ελληνική γλώσσα.

Στην αφετηρία των υποψηφιοτήτων έχουν ήδη πάρει θέση από το στρατόπεδο των αυτοδιόριστων , οι κκ. Ντίνος Ράλλης και Δημήτριος Καλαμαράς οι οποίοι μετρούν κουκιά και αναζητούν εναγωνίως συμμαχίες, που θα μπορέσουν να τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη εκλογή από όπου και αν προέρχονται.

Φυσικά για μια παράταξη όπως αυτή των αυτοδιόριστων που κυβερνάει την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων μέχρι σήμερα, οι φιλοδοξίες δεν έχουν σύνορα και η αυτοκριτική, είναι έννοια άγνωστη για τους σκοτεινούς  σπόρτσμεν του παραγοντισμού.

Όμως η ομάδα που διακρίνεται για την ακαταλάγιαστη εμμονή της στην κληρονομιά της εξουσίας και στο πέρασμα της έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χάσμα στους κόλπους της οργανωμένης Ομογένειας, φαίνεται πως διανύει το τελευταίο στάδιο της συνοχής και η εξουσιαστική τους παρένθεση, δείχνει πως θα κλείσει πολύ σύντομα και ίσως οδυνηρά για κάποιους που η παραβατικότητα  τους έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού.

Οι πληροφορίες λένε πως τα ευρήματα της εξελεγκτικής επιτροπής, καίνε ουσιαστικά τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας και δεν αποκλείεται να κινήσουν το ενδιαφέρον των Αμερικανικών αρχών, καθόσον πρόκειται για οικονομικές ατασθαλίες και προσπάθειες συγκάλυψης ,όπως επίσης και για μια πληθώρα διοικητικών ατασθαλιών που αγγίζει τα σύνορα της ασυδοσίας και επισύρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης από τον «πρόεδρο» μέχρι και τον τελευταίο «σύμβουλο».(Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες)Έτσι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόρισμα των ελέγχων της εξελεγκτικής επιτροπής, το οποίο αφορά τους οικονομικούς  απολογισμούς των παρελάσεων 2006-2007 που θα πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα, προκειμένου όλοι οι οικονομικοί αιμοδότες των παρελάσεων να ενημερωθούν για την σωστή χρήση των χρημάτων που προσέφεραν.

Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να θυμηθούμε τις δηλώσεις του κ.Ντίνου Ράλλη υπευθύνου διεξαγωγής των παρελάσεων που προανέφερα, που έλεγαν σε ανύποπτο χρόνο, ότι  το ταμείο της παρέλασης  παρουσιάζει σημαντικά κέρδη της τάξεως των 70 έως 80.000 χιλιάδων δολαρίων, τα οποία φυσιολογικά και χωρίς αλόγιστη χρήση θα πρέπει να ευρίσκονται στο ταμείο της Ομοσπονδίας.(Τα μπλόκ των αποδείξεων άραγε θα το επιβεβαιώσουν ; η χάθηκαν;)

Ένα άλλο καυτό θέμα που θα απασχολήσει τους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας εν όψει των επερχόμενων εκλογών, είναι αυτό της συμμετοχής όλων των συλλόγων που λόγω των μονοκρατορικών εκλογών, τελούσαν υπό διαμαρτυρία και  απείχαν από τις γενικές συνελεύσεις των αυτοδιόριστων.

Σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις του «γενικού γραμματέα» κ.Δ.Δημητρίου δεν έχουν το  δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με αποτέλεσμα εάν τηρηθεί αυτή η θέση, να έχουμε διασπαστικές κινήσεις για την δημιουργία ενός άλλου φορέα .

Η κοινή γνώμη που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο της Ομοσπονδίας, έχει κουραστεί από την αμετροέπεια και το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών μεταξύ των καρεκλοκένταυρων και θα ήθελε σε αυτή την κρίσιμη καμπή, να επικρατήσει η λογική που απαγορεύει τους αποκλεισμούς και δεν ευνοεί την δικτατορία της μειοψηφίας.

Τώρα που έκλεισαν  οι κουρτίνες της ενότητας και έπεσαν και οι τίτλοι του τέλους της παρέλασης του 2008,ήρθε η ώρα της αλήθειας και η επαναφορά στην ρεαλιστική πραγματικότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους δυο  επίδοξους μνηστήρες της προεδρίας, που σημειώτεον έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει η Ομοσπονδία και ας το αρνούνται  μετά βδελυγμίας.

«Όσο βαθύτερα βλέπεις στο παρελθόν, τόσο καθαρότερα αντιμετωπίζεις το μέλλον» είναι η φράση που  ταιριάζει στους αυτοδιόριστους επίδοξους μνηστήρες της προεδρικής καρέκλας, καθώς επίσης και σε όλο το συνονθύλευμα των εικοσιένα «μελών» του παρόντος διοικητικού συμβουλίου που τους περισσεύει η ασθενική μνήμη και η αλαζονεία.

Όσον αφορά την παράταξη των αποκλεισμένων από τις προηγούμενες εκλογές, εάν πραγματικά επιθυμούν την ανάκαμψη της Ομοσπονδίας και ξεπέρασαν την φάση της επικριτικής αδράνειας που τους χαρακτήρισε τον τελευταίο καιρό, ας χρησιμοποιήσουν σαν πιλότο επαναφοράς, την αποφυγή των πειραμάτων του παρελθόντος αποφεύγοντας τις αστραπιαίες ηρωικές ρελάνς και τα ξεκατινιάσματα παντός τύπου.

 Η Ομοσπονδία χρειάζεται ενότητα και επιστροφή στις διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες και για να επιβιώσει μια νέα διοίκηση, απαιτείται συνέπεια ,διακριτοί ρόλοι και συμμετοχή όλων των μελών.     

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1582&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 10.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote