Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέα ρεκόρ ανόδου για πετρέλαιο και χρυσό Εκτύπωση E-mail
09.04.08
Μεγάλη άνοδο κατέγραψε το πετρέλαιο όπου μετά την ανακοίνωση της μείωσης των αμερικανικών εμπορικών αποθεμάτων σημείωσε άνοδο πάνω από 3,46 δολάρια, ξεπερνώντας τα 112 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτικά, η τιμή του αμερικανικού αργού γύρω στις 23:20 έπεσε στα 110,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει μεγάλη άνοδο κατά 19,50 δολάρια φτάνοντας στα 937,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ιστορικό υψηλό είχε καταγραφεί στις 17 Μαρτίου με την τιμή να αγγίζει τα 111,80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η ετησία αύξησή του είναι 80%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 316, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

'Ανοδος του ευρώ στα 1,5822 δολάρια

Aνοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, ενώ το απόγευμα βρισκόταν κοντά στα 1,59 δολάρια, από το επίπεδο των 1,5712 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ο δεύτερος σε μέγεθος επενδυτικός οίκος παγκοσμίως στην αγορά συναλλάγματος, η UBS, εκτιμά σε σημερινή έκθεσή της ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει από την «ήπια ύφεση». Συνακόλουθα προτείνει τις τοποθετήσεις σε δολάριο, προβλέποντας ότι θα ενισχυθεί έναντι του ευρώ στα 1,52 δολ. εντός του επομένου μήνα και στα 1,47 δολ. μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1581&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote