Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ 5Η ΛΕΩΦΟΡΟ Εκτύπωση E-mail
08.04.08

Του Σάκη Σερέτη 

Με κυρίαρχο σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική»  και γερές δόσεις Ελληνικής λεβεντιάς, η Ομογένεια της Νέας Υόρκης και των γύρω περιοχών, πραγματοποίησε την καθιερωμένη Εθνική παρέλαση, τιμώντας την επέτειο   της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο συννεφιασμένος ουρανός και η χαμηλή θερμοκρασία, λειτούργησαν    ανασταλτικά όσον αφορά την συμμετοχή και   μαζικότητα της παρέλασης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους  αρκετοί πολιτικοί εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους, με επικεφαλής τον πρόεδρο της βουλής κ.Δ.Σιούφα.

Η παρέλαση καλύφθηκε τηλεοπτικά για δυο περίπου ώρες, από το Αμερικανικό  κανάλι 9 που καλύπτει την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ σκηνές και στιγμιότυπα μετέδωσε η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η παρέλαση άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση και η ροή της κυκλοφορίας στην 5η λεωφόρο διεκόπη στις 1.30 από την αστυνομία, αποδεικνύοντας το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της παρέλασης, γνώριζαν εκ των προτέρων την πραγματική ώρα έναρξης.

Τελικά η παρέλαση άρχισε στις δυο το μεσημέρι και οι «κοιλιές» που παρουσιαζόντουσαν, οφείλονται στο γεγονός ότι η αστυνομία σταματούσε την ροή της παρέλασης στο ύψος της 66ης οδού προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το άγημα της προεδρικής φρουράς όπως πάντα έκλεψε τις καρδιές όλων μας, ενώ την όλη εμπορευματοποιημένη φιέστα συμπλήρωσαν τα 50 περίπου άρματα που συνόδευαν σχολεία, κοινότητες, συλλόγους και ομογενειακές τράπεζες.

Το μουσικό κομμάτι της παρέλασης, εκτός από την μπάντα της αεροπορίας που συνόδευσε το άγημα των ευζώνων και έπαιξε τους εθνικούς ύμνους Αμερικής και Ελλάδος, επιμελήθηκαν οι διάφορες ιδιωτικές μπάντες που έφτασαν αισίως τις τριάντα.    

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1573&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote