Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στην Ολομέλεια σήμερα το ασφαλιστικό Εκτύπωση E-mail
18.03.08

 Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Με νέες απεργίες αντιδρούν τα συνδικάτα, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη με την πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία θα συμμετάσχουν μηχανικοί, νομικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι.

Για σήμερα και αύριο έχουν εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ θα νεκρώσουν και τα δικαστήρια, καθώς οι νομικοί και οι δικαστικοί επιμελητές αποφάσισαν 5νθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους.

Τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκο Αλαβάνο στις 11:00 στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή και την Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κα. Αλέκα Παπαρήγα στη 01:00 μ.μ. στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η ενημέρωση των κομμάτων από τα Συνδικάτα για τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απεργία ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Εν μέρει δεκτή έκανε το μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η ανακληθείσα απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Με την απόφασή του που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο κάνει δεκτό το αίτημα της διοίκησης σε ό,τι αφορά το σκέλος της απαγόρευσης μελλοντικών κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση ίδιων αιτημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται κάθε μελλοντική κινητοποίηση προς ικανοποίηση ίδιων αιτημάτων εφόσον δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 1264/82 για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Μετά την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου ο εκ των δικηγόρων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Δημήτρης Περπάταρης, χαρακτήρισε «ιστορικό νομικό παράδοξο» να κηρύσσονται όπως είπε νόμιμες οι απεργίες που έχουν γίνει και να επιχειρείται η απαγόρευση μελλοντικών.

Σημειώνεται ότι η απεργία στην ΔΕΗ συνεχίζεται, με αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, προκειμένου να παρακάμψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης.

Απομάκρυνση του προέδρου Τ.Αθανασόπουλου ζητά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Εν τω μεταξύ, η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και των πρωτοβαθμίων σωματείων της συνεχίζεται κανονικά, αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «η προσπάθεια κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του αγώνα των απεργών της ΔΕΗ έπεσε στο κενό, αφού ακόμα και η απόφαση του δικαστηρίου κρίνει νόμιμες τις μέχρι σήμερα απεργιακές μας κινητοποιήσεις αποκλείοντας από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ την παραμικρή ευθύνη για τις διακοπές του ρεύματος».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της μέχρι την τελική δικαίωση» και καταγγέλλει «όλους όσοι σκόπιμα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν και συνεχίζουν να συκοφαντούν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ μετακυλίοντας στο κοινωνικό σύνολο αδικαιολόγητες διακοπές ρεύματος».

Η ΓΕΝΟΠ ζητά «την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τ.Αθανασόπουλου, του κ. Κ.Μίχαλου, διορισμένου από την κυβέρνηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και όλων εκείνων που δεν σεβάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα το θεσμικό τους ρόλο ενεργώντας ως εντολοδόχοι».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1459&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote