Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ελευθερία έκφρασης η χρήση της μαντίλας Εκτύπωση E-mail
16.03.08
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίζεται σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας ΑΒC την πρόσφατη απόφαση, που έχει διχάσει την Τουρκία, να επιτραπεί στις γυναίκες να φέρουν την ισλαμική μαντίλα στο Πανεπιστήμιο, στο όνομα «της ελευθερίας της έκφρασης».

«Η χρήση της μαντίλας δεν αποτελεί τρόπο εξισλαμισμού. Το μέτρο αυτό αφορά αποκλειστικώς την ελευθερία της έκφρασης», τονίζει ο Ερντογάν, του οποίου το κόμμα έχει ισλαμικές καταβολές, αλλά σήμερα χαρακτηρίζεται «συντηρητικό δημοκρατικο».

«Δυστυχώς, έως σήμερα στη χώρα μας, όσες γυναίκες ήθελαν να πάνε σχολείο ντυμένες έτσι δεν τους επιτρεπόταν. Εμείς πρόκειται να το πολεμήσουμε», τονίζει ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν επαναλαμβάνει επίσης στη συνέντευξή του την βούλησή του να προωθήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αποκλείοντας οποιαδήποτε εναλλακτική σύνδεση, μερική, ή ολική, της Τουρκίας με τους 27. «Δεν θέλουμε διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά την ευρωπαϊκή συνθήκη», τόνισε ο ίδιος.

Ο τούρκος ηγέτης δεν παραλείπει να καυτηριάσει την στάση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. «Η στάση του Σαρκοζί υπήρξε κάκιστη τους τελευταίους μήνες, πολλές φορές είχαμε πρόβλημα συνεννόησης».

«Όταν καθόμαστε και μιλούμε, όλα είναι τέλεια. Όταν όμως επιστρέφουμε στην Τουρκία, ακούμε πράγματα τελείως διαφορετικά από εκείνα που είχαμε ακούσει πριν. Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός», τόνισε ο Ερντογάν, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1449&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote