Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κυβέρνηση μειοψηφίας στα Σκόπια Εκτύπωση E-mail
16.03.08
Τη στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας του Νικόλα Γκρούεφσκι μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, αποφάσισαν οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ.

«Η κυβέρνηση πλέον θα λειτουργεί ως κυβέρνηση μειοψηψίας, ασκώντας πλήρως τα καθήκοντά της μέχρι τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. Πιστεύουμε ότι αυτό θα καταδειχθεί και στο Κοινοβούλιο, με την παροχή της απαραίτητης στήριξης για την πλήρη λειτουργία της» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE και πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, ο αρχηγός του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) Μ.Θάτσι και ο αρχηγός της «Ένωσης για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) Αλί Αχμέτι.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) εκπροσωπήθηκε από τους δύο αντιπρόεδρους του.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό προκλήθηκε μετά την απόφαση του DPA να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων ενημερώθηκαν και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συνομιλίες για το όνομα με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική στην Ελλάδα για τη στάση που τηρεί στις διαπραγματεύσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εθνικιστική θέση»΄

«Πιστεύω ότι η πάγια και μάλλον εθνικιστική θέση της Αθήνας σχετικά με αυτό το ζήτημα αποτελεί όχι μόνο μέρος του προβλήματος, αλλά αντιπροσωπεύει ένα επιπλέον πρόβλημα για την εξεύρεση μίας διμερούς λύσης» τόνισε.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1443&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote