Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παπανδρέου-Τσίπρας: Προς αναβολή Εκτύπωση E-mail
11.03.08
Χωρίς την αναμενόμενη για πολλούς προσωπική αναμέτρηση Παπανδρέου – Τσίπρα θα ξεκινήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη. Oπως όλα δείχνουν, η Κουμουνδούρου αποφασίζει να «προστατέψει» τον πρόεδρο «φαινόμενο», στο κλειστό του τάε κβον ντο θα βρεθεί ο Αλ. Αλαβάνος ή ο Ν. Χουντής και η Χαριλάου Τρικούπη θα έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο…

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπήρξαν συζητήσεις επί συζητήσεων για το πότε θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας έτσι και αποδεχθεί προσωπικά την πρόσκληση που εστάλη στον ίδιο και τον κ. Αλαβάνο. Ο φόβος των διοργανωτών ήταν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και η πρώτη ημέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακά θα «τιναζόταν στον αέρα».

Συνηθίζεται οι χαιρετισμοί των κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπιών να γίνονται κατά την πρώτη ημέρα, αμέσως μετά την εισήγηση του προέδρου.

Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε ότι το επίκεντρο δεν θα ήταν η ομιλία Παπανδρέου αλλά η άτυπη, πλην όμως ουσιαστική και… πιπεράτη, αν ο κ. Τσίπρας αποφάσιζε να μην παραμείνει στα τυπικά και να αρπάξει την… ευκαιρία, αναμέτρηση Παπανδρέου – Τσίπρα. Ολα αυτά όταν οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΝ, όπως καταγράφονται δημοσκοπικά, βαίνουν αυξανόμενες και τα ερωτήματα για τα όρια της ανόδου του ΣΥΝ και της καθόδου του ΠΑΣΟΚ γίνονται ολοένα και πιο σοβαρά.

Από την άλλη δεν γινόταν να έφερναν οι διοργανωτές δύο φορές τους επισκέπτες στο στάδιο, πρόταση που αποκλείστηκε με το που έπεσε στο τραπέζι.

Η τελευταία σκέψη στη Χαριλάου Τρικούπη είναι να προηγηθούν οι ξένες αντιπροσωπίες και να ακολουθήσουν οι αντιπροσωπίες των κομμάτων (κατά σειρά ποσοστών) ώστε να υπάρξει σημαντική απόσταση ανάμεσα στην ομιλία Παπανδρέου και την παρέμβαση Τσίπρα, αν τελικά αποδεχθεί την πρόσκληση.

Ανάλογα προβλήματα όμως είχε να διαχειριστεί και η Κουμουνδούρου που, όπως λένε οι πληροφορίες, θα κινηθεί προστατευτικά για τον κ. Τσίπρα.

Η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί να είναι ο πρόεδρος του Συνασπισμού ο πρώτος αποδέκτης της πρότασης Παπανδρέου για συνεργασία. Η οποία, όπως λένε οι πληροφορίες του ΕΤ, θα είναι πιο συγκεκριμένη από ό,τι στο παρελθόν…

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΕΤ.Κ απάντησε ότι στο συνέδριο του ΣΥΝ το κόμμα του μπορεί να εκπροσωπηθεί από τον ίδιο, τον κ. Αλαβάνο ή κάποιο άλλο στέλεχος. Υπήρχαν δεύτερες σκέψεις ότι αυτή η εμφάνιση θα ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να «συνομιλήσει» ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ με τη βάση του ΠΑΣΟΚ σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την αξιωματική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους του κόμματός του.

Πάντως, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο τάε κβον ντο, λίγα μέτρα πιο μακριά, στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο ο Συνασπισμός έχει προγραμματίσει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με κεντρικό ομιλητή -όπως είναι φυσικό- τον πρόεδρό του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο είναι ξεκάθαροι. Χωρίς να υπάρχει πρόθεση για προσωπική αιχμή, θεωρούν ότι αν η Κουμουνδούρου επιλέξει τον κ. Χουντή για εκπρόσωπό της (το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία αλλά η απόφαση θα ληφθεί από τους Αλαβάνο και Τσίπρα) θα πρόκειται για ενέργεια που θα έχει στόχο να υποβαθμίσει το συνέδριο. Και θα τύχει αναλόγων (ανεπισήμων προφανώς) σχολιασμών…


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1411&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote