Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κρίση ανάμεσα σε Ισημερινό - Κολομβία Εκτύπωση E-mail
03.03.08
Την απέλαση του κολομβιανού πρεσβευτή από την πρωτεύουσα και την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στη μεθόριο με την Κολομβία, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Αναφερόμενος στη εισβολή των κολομβιανών δυνάμεων και τον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία των μαρξιστών ανταρτών FARC Ραούλ Ρεγιες, ο πρόεδρος χαρακτήρισε «δολοφονία» την επιχείρηση των κολομβιανών δυνάμεων, κι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταφύγει στη διεθνή κοινότητα για να καταδικάσει «την παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας του».

Από την άλλη πλευρά, η Μπογκοτά υποστηρίζει ότι είναι άκρως απαραίτητη η στρατιωτική επιχείρηση της Κολομβίας μέσα στο έδαφος του Ισημερινού κατά των μαρξιστών ανταρτών FARC.

Ο κολομβιανός ΥΠΕΞ Φερνάνδο Αραούχο τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις πως ήταν «άκρως απαραίτητο» να εισέλθουν τα κολομβιανά στρατεύματα στα εδάφη του Ισημερινού κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, που οδήγησε στον θάνατο τον δεύτερο στην ιεραρχία των ανταρτών Ραούλ Ρέγιες.

Η κολομβιανή κυβέρνηση κατηγόρησε χθες βράδυ τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα για «συμβιβασμό» με τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κολομβιανής προεδρίας Σέσαρ Βελάσκες από την κατάσχεση των υπολογιστών του δευτέρου στην ιεραρχία των ανταρτών, προκύπτει πως είχαν κλείσει «συμβιβασμό» με την κυβέρνηση του Κορέα.

«Ο διευθυντής της αστυνομίας πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα ένα έγγραφο, που ανήκει στον Ραούλ Ρέγιες, κι αποδεικνύει πως ο πρόεδρος Κορέα είχε επαφές κι έκλεισε συμβιβασμό με τους FARC», τόνισε ο ίδιος.

Το ενοχοποιητικό έγγραφο περιεχόταν σε έναν από τους τρεις υπολογιστές του Ρέγιες, που ο κολομβιανός στρατός κατέσχεσε στη διάρκεια της επιδρομής του εντός του εδάφους του Ισημερινού.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1365&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote