Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο Εκτύπωση E-mail
01.03.08

 Ντόμινο εξελίξεων πυροδότησε η πολύωρη συμπληρωματική απολογία της Εύης Τσέκου στον 2o ειδικό ανακριτή, καθώς η πρώην συμβασιούχος του ΥΠΠΟ κατονόμασε, μεταξύ άλλων, και πρόσωπα που μέχρι τώρα ήταν άγνωστα.

Μετά τις δύο υπαλλήλους που εργάζονταν στο γραφείο του Χρ. Ζαχόπουλου, αρμόδιες για θέματα ΚΑΣ, οι οποίες -κατά πληροφορίες- κλήθηκαν από τον ανακριτή και εξετάστηκαν σε σχέση με την εμπλοκή των δύο δικηγόρων που φέρονται ότι ζητούσαν αρχαιολογικές διευκολύνσεις από τον Χρήστο Ζαχόπουλο

,στο επίκεντρο της ανάκρισης βρέθηκε χθες ένας μοντέρ, που επί έξι χρόνια εργάζεται στην τηλεοπτική εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο ειδικός ανακριτής φέρεται να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόσωπό του, καθώς η 35χρονη πρώην συμβασιούχος φέρεται να τον συνέδεσε στην απολογία της με την υποκλοπή του επίμαχου υλικού.

Ο τεχνικός Γιώργος Ζώης κλήθηκε και κατέθεσε χθες στον κ. Οικονόμου και βγαίνοντας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση κι ότι έδωσε εξηγήσεις στον ανακριτή. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται ο μάρτυρας να ξανακληθεί για να δώσει διευκρινίσεις.

Είναι ενδεχόμενο, επίσης, να μεγαλώσει ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση Ζαχόπουλου με νέα πρόσωπα, καθώς ο ανακριτής συνεχίζει να αξιολογεί το υλικό της δικογραφίας σε σχέση με όσα είπε απολογούμενη η πρώην συμβασιούχος του ΥΠΠΟ.

Η Εύη Τσέκου, στη συμπληρωματική απολογία της, ήταν ιδιαίτερα περιγραφική για την επίσκεψή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου τη συνόδευσε ο Χρ. Νικολουτσόπουλος, καθώς και για τη συνάντηση που είχαν με τους Θέμο Αναστασιάδη και Γιάννη Μακρυγιάννη. Εκεί, όπως είπε, γνώρισε και τον Γιώργο τον μοντέρ.

Συγκεκριμένα η 35χρονη ανέφερε στον ανακριτή: «Φύγαμε από το γραφείο του Αναστασιάδη, που ήταν στο 2ο όροφο, και πήγαμε όλοι μαζί στον 1ο όροφο, οι τέσσερίς μας, όπου βρεθήκαμε σε έναν ενιαίο χώρο, όπου δούλευαν όλοι μαζί οι δημοσιογράφοι μπροστά σε υπολογιστές κι από εκεί με οδήγησαν από ένα σημείο του χώρου σε έναν διάδρομο, όχι πολύ στενό, κανονικό, στα αριστερά του οποίου, όπως έμπαινες, υπήρχαν τουαλέτες και κουζίνα και στα δεξιά του υπήρχε μια στενή πόρτα που οδηγούσε σε έναν πολύ στενό και περιορισμένο χώρο, ο οποίος ήταν ως εξής: υπήρχε ένας πολύ στενός διάδρομος ανάλογος με τις διαστάσεις της πόρτας και πολύ μικρός, στα αριστερά του οποίου με μια γυάλινη συρόμενη πόρτα βρισκόσουν μέσα σε έναν μικρό στενόμακρο χώρο που φαινόταν κι απέξω, από τον στενό διάδρομο, λίγων τετραγωνικών, ο οποίος χωριζόταν σε δύο μέρη άνισα -το πρώτο ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο πάλι, με μια γυάλινη συρόμενη πόρτα- και ήταν στρωμένος απ ό,τι θυμάμαι με μοκέτα.

Το στούντιο
Εκεί ήταν ένα μικρό στούντιο με χαμηλό φωτισμό, τεχνητό κυρίως, διότι το στενόμακρο παράθυρο στο βάθος, με πλαίσιο αλουμινίου, ήταν καλυμμένο με στόρια και παρόλο που ήταν μέρα μεσημέρι ο φωτισμός στον συγκεκριμένο χώρο ήταν χαμηλός. Μπήκαμε μέσα στον χώρο, όπου βρίσκονταν δύο νεαροί τεχνικοί, οι οποίοι κάθονταν στην αριστερή πλευρά μπροστά σε μια κονσόλα με οθόνες στο πάνω μέρος, που προέβαλλαν αποσπάσματα από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, «8ΟΛΑ».

Σκέφτηκα αυθόρμητα ότι εκεί θα έπρεπε να γίνεται το μοντάζ της εκπομπής και η μουσική της επένδυση, καθώς στη δεξιά πλευρά υπήρχαν μεταλλικά ράφια πάνω στα οποία ήταν στοιβαγμένα πάρα πολλά μουσικά CD.

Ο Αναστασιάδης χαιρέτησε τους νεαρούς και είπε στον έναν από αυτούς, ο οποίος ήταν μετρίου αναστήματος και λεπτός καστανός: «Γιώργο, εσύ μείνε εδώ για λίγο, σε θέλουμε». Δεν κατάλαβα τι είπε στον άλλο, πάντως εκείνος έφυγε».

Σε άλλο σημείο της απολογίας της, η Εύη Τσέκου λέει για τον τεχνικό: «ο τεχνικός, ονόματι Γιώργος, έβαλε την κασετούλα σε μια κάμερα που έμοιαζε εξωτερικά με τη δική μου και που έπαιρνε την ίδια κασέτα με τη δική μου. Εβαλε την κασέτα, έκλεισε το πορτάκι της κάμερας και το περιεχόμενο της κασέτας θα άρχιζε να προβάλλεται στο μηχάνημα που περιέγραψα πριν, που θύμιζε παλιά τηλεόραση.

Τότε ο Γιώργος έφυγε και την οθόνη την άνοιξε ο Μακρυγιάννης με ένα κουμπί που δεν πατιόταν προς τα μέσα, αλλά ήταν περιστροφικό, και τότε ξεκίνησε η προβολή»...

Στο μεταξύ, στα χέρια των γιατρών παραμένει ακόμη το ζήτημα της κατάθεσης του Χρ. Ζαχόπουλου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, καθώς και της απολογίας του εργατολόγου, Χρ. Νικολουτσόπουλου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται κι αυτός στο Αιγινίτειο με συμπτώματα αυτοκτονικού ιδεασμού.

Οι γιατροί του Ευαγγελισμού ενημέρωσαν τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής για την εξέλιξη της υγείας του Χρ. Ζαχόπουλου και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να μπορέσει ο ανακριτής να του πάρει κατάθεση.

 Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αγωγή του κ. Νικολουτσόπουλου και την ερχόμενη Δευτέρα θα επανεκτιμηθεί η πορεία της υγείας του, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά ο ανακριτής.

ΑΘΩΩΣΗ ΘΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αθωωτική είναι για τον Θέμο Αναστασιάδη η απόφαση της γαλλικής Δικαιοσύνης σχετικά με τις δίγραμμες επιταγές του, που είχαν κρατηθεί από τα τελωνεία της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστικών Αρχών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Γαλλίας, η οποία εξεδόθη στις 25/2, επιστρέφονται όλες οι προσωπικές επιταγές, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, και τα 3.800 ευρώ σε μετρητά που έφερε ο κ. Αναστασιάδης, δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο, καθώς οι γαλλικές Αρχές δέχθηκαν τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν, διαπίστωσαν τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων και δεν ασκείται δίωξη εναντίον του για καμία παράβαση της νομοθεσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση από το «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται ότι «καταρρίφθηκε άλλη μία σκευωρία των γνωστών συμφερόντων και των παρακρατικών κύκλων που προσπάθησαν να εμφανίσουν κάθε νόμιμη ενέργεια του Θ. Αναστασιάδη ως έγκλημα στην προσπάθειά τους να τον σπιλώσουν για την υπόθεση Ζαχόπουλου» και τονίζεται ότι «έτσι θα καταρρεύσουν και οι μεθοδευμένες συκοφαντίες, τόσο για τις δήθεν συναλλαγές με το DVD όσο και για τις νόμιμες καταθέσεις του Θ. Αναστασιάδη που συγκεντρώθηκαν, όπως εξ αρχής τονίζει, για τη στήριξη της ανεξαρτησίας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και μόνο».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1357&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote