Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στην τελική ευθεία Χριστόφιας - Κασουλίδης Εκτύπωση E-mail
22.02.08
Τις τελευταίες τους προεκλογικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν  οι δύο "μονομάχοι" των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η συγκέντρωση Χριστόφια έγινε στη Λεμεσό και σε αυτή υπήρχαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες, αλλά όχι σημαίες του ΑΚΕΛ. Επίσης, μεταξύ των ηγετών των κομμάτων και άλλων προσωπικοτήτων, που στηρίζουν την υποψηφιότητα Χριστόφια, ήταν και δύο κληρικοί. Στη συγκέντρωση ήταν παρών ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία Μάρκος Κυπριανού.

Ο κ. Χριστόφιας στην ομιλία του τόνισε πως "κύριο στήριγμα στον αγώνα μας ήταν και παραμένει η Ελλάδα. Η Κυβέρνηση. Ο πολιτικός κόσμος. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη και πολύπλευρη βοήθεια της Ελλάδας. Με τη βοήθεια αυτή αντέξαμε τις δοκιμασίες. Ενταχθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις άριστες σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου. Θα αναβαθμίσουμε τη συνεργασία και το συντονισμό των ενεργειών μας".

Υποστήριξε ότι στο Κυπριακό, η υποψηφιότητά του συνδυάζει τη διεκδικητικότητα με την ευελιξία για μια δίκαιη λύση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σταθερές αρχές, θέσεις και ξεκάθαρα όρια που διαμορφώνουν την πολιτική του.

Η μεγάλη πρόκληση είπε, είναι η επίτευξη λύσης που να απαλλάσσει από την κατοχή και να επανενώνει, που να αποτρέπει την προοπτική της διχοτόμησης.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας διερωτήθηκε "πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει ο κύριος Κασουλίδης", ο οποίος είπε, "ήταν ένας από τους συνδιαμορφωτές του Σχεδίου Ανάν, ο άνθρωπος που δήλωνε πως αν δεν γίνει αποδεκτό θα επέλθει η Μικρασιατική καταστροφή".

Κατηγόρησε επίσης τον Ιωάννη Κασουλίδη και το επιτελείο του για "υστερική κινδυνολογία".

Να σημειωθεί ότι την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Χριστόφια προκάλεσε η ανοιχτή στήριξη του ανθυποψηφίου του Ιωάννη Κασουλίδη από τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Ιεράρχης δήλωσε οτι κινήθηκε από ενδιαφέρον για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και υπαινίχθη παρασκηνιακές συμφωνίες για τη στήριξη του κυρίου Χριστόφια από το ΔΗΚΟ.

Στη συγκέντρωση Χριστόφια, η οποία έκλεισε με συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, απηύθυνε χαιρετισμό η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μέχτιλ Ρότε.

Ο υποψήφιος Ιωάννης Κασουλίδης μίλησε σε συγκέντρωση στη Λευκωσία.

’’Μίλησα πρώτος για δική μας, ενδοκυπριακή, λύση, φτιαγμένη στα μέτρα όλων μας και στην κοινή μας αγωνία για επανένωση, ελπίδα και προοπτική, μίλησα πρώτος για την ανάγκη να κινητοποιήσουμε ξανά την Ευρώπη, να την πείσουμε για τις προθέσεις μας, να την ξαναφέρουμε δίπλα μας, να κερδίσουμε ξανά το κύρος και την αξιοπιστία μας, τη διπλωματική και ηθική μας υπεροχή’’, δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

Δήλωσε επίσης ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, και η στάση της Τουρκίας δεν αλλάξει μέχρι το 2009, τότε "δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και το βέτο στην πορεία της προς την Ευρώπη".

Ο κ. Κασουλίδης υποστήριξε ότι "το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, γιατί δεν πιστεύει σε αυτήν".



Ανέφερε επίσης ότι ’’το συμφέρον της Κύπρου προϋποθέτει οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα’’ και έθεσε το ερώτημα: "Αλήθεια, ποιος άνθρωπος της αγοράς θα εμπιστευθεί την πορεία της οικονομίας μας στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με τα όσα ο ίδιος πιστεύει;"

Η συγκέντρωση Κασουλίδη έληξε με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου

ert

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1309&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote