Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Θρίλερ στην Κύπρο για τις ψήφους του ΔΗΚΟ Εκτύπωση E-mail
20.02.08
Σε πραγματικό εμφύλιο εξελίσσεται στο Δημοκρατικό Κόμμα η απόφαση για τη στήριξη ενός από τους δύο υποψήφιους, που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Η χθεσινή ημέρα ήταν μακρά για το ΔΗΚΟ, το οποίο συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες, σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, που είχε ενώπιόν της δύο ισχυρές τάσεις. Μία υπέρ της υποψηφιότητας Δημήτρη Χριστόφια και η δεύτερη υπέρ της υποψηφιότητας Ιωάννη Κασουλίδη.

Οι δύο μονομάχοι έστειλαν χθες έγγραφα με θέσεις τους στο Κυπριακό και στην εσωτερική διακυβέρνηση, προς τα κόμματα που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, με στόχο να συμφωνήσουν επί ενός πλαισίου. Παράλληλα, διαμήνυσαν και για τυχόν ανταλλάγματα που θα δοθούν σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση του τόπου.

Τον ρόλο της πιο ακριβής νύφης, πάντως, παίζει ως αναμένετο και λόγω ποσοστών το ΔΗΚΟ, στην ποδιά του οποίου σφάζονται Κασουλίδης και Χριστόφιας.

Σε δύο κομματικά όργανα, της Γραμματείας και του Εκτελεστικού Γραφείου, εμφανίσθηκαν δύο ισχυρές τάσεις, ενώ μια τρίτη μικρότερη κινείται υπέρ ψήφου κατά συνείδηση. Η Κεντρική Επιτροπή άρχισε με τρεις ώρες καθυστέρηση, αργά χθες, τη συζήτηση του θέματος για λήψη απόφασης. Όπως προκύπτει από το κλίμα που διαμορφώνεται, το κόμμα θα κινηθεί τριχοτομημένο στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στο μεταξύ, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει σήμερα, όπως υποστηριχθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Δημήτρης Χριστόφιας. Με την απόφαση αυτή φαίνεται να μην συμφωνεί ο ιστορικός ηγέτης των Σοσιαλιστών, Βάσος Λυσσαρίδης, που αποφεύγει, ωστόσο, να τοποθετηθεί δημοσίως.

Ουδέτερος ο Τάσσος
Αποστάσεις κράτησε από τους δύο υποψήφιους ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος. Σε δήλωσή του, χθες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως, σεβόμενος την ελεύθερη βούληση των πολιτών, δεν θα επιχειρήσει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, να επηρεάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την ψήφο των πολιτών που τον εμπιστεύονται.

Στη δήλωσή του διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα «παρών», δίπλα και μαζί με το λαό, «στη διεκδίκηση της λύσης που δικαιούμαστε και που μας αξίζει», προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει σήμερα ευνοϊκές προοπτικές και συνθήκες για ακόμα καλύτερες ημέρες.

«Παραδίδω την Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε. με εύρωστη οικονομία, με δημοσιονομικό πλεόνασμα, με νόμισμά της το ευρώ, με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, με νέους θεσμούς και παρεμβάσεις που έκαναν καλύτερη την καθημερινή ζωή των πολιτών. Παραδίδω μια Δημοκρατία αξιοπρεπή και σεβαστή στον διεθνή χώρο, πιο ισχυρή από ποτέ, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη λύση που μας αξίζει», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η πατρίδα μας έχει σήμερα ευνοϊκές προοπτικές και συνθήκες για ακόμα καλύτερες ημέρες».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1301&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote