Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο διορισμός του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιεπισκοπ Εκτύπωση E-mail
26.06.19

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

www.greeknewsonline.com

 

Ο διορισμός του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιεπισκοπής ήταν η πρώτη απόφαση του Ελπιδοφόρου Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος διόρισε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Καρλούτσο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «το αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αποτελεί εξαιρετική διάκριση, η οποία αποδίδεται μόνο κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου. Ο τελευταίος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος υπηρέτησε υπό τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο».

 

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

 

«Ο π. Αλέξανδρος, όπως είναι γνωστό, υπηρετεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με διάκριση επί 40 και πλέον έτη. Το αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αναγνωρίζει τις εξαιρετικές ικανότητες και το ρόλο του στην προώθηση της αποστολής της Εκκλησίας. Προσβλέπω στη συνεχιζόμενη καρποφόρα διακονία του στην Εκκλησία».

 

Ο διορισμός του π. Καρλούτσου ήταν η πρώτη διοικητική απόφαση του νέου Αρχιεπισκόπου, ο ο οποίος ενθρονίστηκε το Σάββατο και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του τη Δευτέρα. Όπως πληροφορείται η Greek News, τον διορισμό του π. Καρλούτσου στο αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου εισηγήθηκαν σθεναρά στον κ. Ελπιδοφόρο μεγάλοι δωρητές της Αρχιεπισκοπής, σε ιδιωτικό δείπνο που είχαν μαζί του το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν στον Αρχιεπίσκοπο ότι, ο π. Αλέξανδρος που δεν είχε ουσιαστικά επίσημη ιδιότητα (ήταν μέλος της επιτροπής για τον Άγιο Νικόλαο και πνευματικός σύμβουλος των Αρχόντων και του Κληροδοτήματος «Πίστις») θα βοηθηθεί περισσότερο στο έργο που έχει αναλάβει για να συγκεντρώσει γρήγορα τα χρήματα για τον Άγιο Νικόλαο έχοντας αυτόν τον τίτλο.

 

Λαϊκός παράγοντας της Αρχιεπισκοπής, από αυτούς που είχαν υποστηρίξει ανοιχτά τον Ελπιδοφόρο για τη διαδοχή, είπε λακωνικά στη Greek News:

«Δεν μου αρέσει καθόλου η απόφαση».

 

Ωστόσο κάποιος άλλος παράγοντες, που επίσης εργάστηκε για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου και μας είχε πει προ ημερώ για το “θέμα Καρλούτσου” πως “έχουν γνώσιν οι φύλακες”, σήμερα, χωρίς να διευκρινίσει αν μιλά σαρκαστικά ή όχι, ανέφερε:

 

«Εγώ το εκλαμβάνω ως υποβιβασμό του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου, ο οποίος ελέω Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν τα τελευταία 35 χρόνιο ο δεύτερος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Τώρα τουλάχιστον θα κατέχει ένα αξίωμα που του έδωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος και που θα μπορεί αν δεν εργαστεί ανάλογα να του το αφαιρέσει».

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13003&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 27.06.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote