Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αγωγή κατά της ΝΔ για χρέος 150.000 ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων Εκτύπωση E-mail
07.05.19

Ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να χρωστά ποσό 150.000 ευρώ στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Συγκεκριμένα, δεν έχει αποδώσει αγγελιόσημο για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις σε εφημερίδας επί μία εικοσαετία, ούτε και εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο παρότι τις έχει παρακρατήσει, με τον Οργανισμό να καταθέτει αγωγή κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του News 24/7, ο ΕΔΟΕΑΠ κατέθεσε αγωγή κατά της Νέας Δημοκρατίας, με το δικόγραφο να υποστηρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει παραβιάσει την ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ΝΔ πραγματοποίησε διαφημιστικές καταχωρήσεις σε 27 εφημερίδες, καθώς και σε 13 δημοσιεύσεις σε έξι εφημερίδες μεταξύ του 1997 και 2015. Για τα ποσά αυτά, σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία, είτε δεν τα έχει καταβάλει καθόλου, είτε σε μερικές περιπτώσεις, αυτά καταβλήθηκαν εκπρόθεσμα.
 

Σύμφωνα με τον ΕΔΟΕΑΠ, το αναλογούν και μη καταβληθέν ποσό αγγελιόσημου των τιμολογίων ανέρχεται συνολικά σε 55.819 ευρώ, καθώς σημειώνεται για το ποσό αυτό πως «το εναγόμενο πολιτικό κόμμα όφειλε να καταθέσει σε επ’ ονόματι του ΕΔΟΕΑΠ τραπεζικό λογαριασμό, (...) πλην όμως δεν μας το έχει αποδώσει μέχρι σήμερα παρά την από το νόμο υποχρέωση και τις επανειλημμένες οχλήσεις μας». Στο παραπάνω ποσό, που εμφανίζεται να προκύπτει από τη διασταύρωση των αναλυτικών ημερολογίων διαφημίσεων εφημερίδων, που είναι υποχρεωμένες να τηρούν, προστίθενται και οι προσαυξήσεις, που υπολογίζονται σε 57.576 ευρώ.
 

Επιπροσθέτως, στην αγωγή του ΕΔΟΕΑΠ κατά της Νέας Δημοκρατίας, το ασφαλιστικό ταμείο αναφέρεται και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες, αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να παρακρατά την εισφορά επί των αποδοχών συντακτών και υπαλλήλων που ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ (3%), τα χρήματα δεν έχουν αποδοθεί στο ταμείο.
 

«Παρά την υποχρέωση του πολιτικού κόμματος, το οποίο απασχόλησε συντάκτες και υπαλλήλους αποτελούντες μέλη των Ενώσεων που ασφαλίζονται στον οργανισμό μας, αυτό καίτοι πραγματοποίησε την παρακράτηση της εκ την 3% εισφοράς επί των αποδοχών συντακτών και υπαλλήλων του, βάσει των κατατεθέντων μισθοδοτικών καταστάσεων, δεν απέδωσε όμως σε εμάς τα παρακρατηθέντα ποσά, ανερχόμενα στο σύνολο τους σε 26.546 ευρώ, που αφορούν αποδοχές το διάστημα 1/3/2011 έως 31/12/2013, στις οποίες περιλαμβάνονται επιδόματα Πάσχα, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας τριών ετών» αναφέρεται στην αγωγή ενώ επισημαίνεται πως στην οφειλή αυτή έρχεται να προστεθούν και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 10.605 ευρώ» αναφέρεται συγκεκριμένα.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12888&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote