Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σαμαράς και υιός Εκτύπωση E-mail
16.03.19

Σαμαράς και υιός Σύρει στα δικαστήρια την ΟΙΕΛΕ ο Α. Σαμαράς για την υπόθεση του γιου του! Εν τάχει: ο γιος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά προσπαθεί να αντιγράψει στις εξετάσεις στο κολέγιο που φοιτά -όπως κάνουν πολλοί μαθητές-, στο οποίο είναι διευθυντής ο αδερφός του πατέρα του.

 

Η καθηγήτρια, ως όφειλε, μονογράφει το γραπτό του. Αποτέλεσμα; Απολύεται η καθηγήτρια!!!

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω ας σημειωθεί ότι οι πράξεις της πολιτικής -και όχι μόνο- εξουσίας έχουν παιδευτική δράση για το σύνολο της κοινωνίας. Αν η πολιτική εξουσία παρανομεί ή είναι διεφθαρμένη ωθεί το κοινωνικό σώμα προς την ίδια κατεύθυνση, τόσο απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και μεταξύ των μελών του. Είναι προφανείς οι πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτή η συμπεριφορά στη λειτουργία της χώρας...

 

Ανάγνωση του συγκεκριμένου γεγονότος: έμμεσα, πλην σαφώς, ο πρωθυπουργός της χώρας λέει προς το ακροατήριο του που είναι το σύνολο της κοινωνίας: εμείς είμαστε η εξουσία, εμείς έχουμε τη δύναμη, οπότε ό,τι θέλουμε κάνουμε. Ναι, μπορούμε να παρανομούμε και όποιος μας εναντιωθεί θα έχει αρνητικές συνέπειες. Ας το έχει υπόψη του.

 

Το κράτος μας ανήκει -βαθιά ριζωμένη αντίληψη σε όλο το σώμα της Δεξιάς από τον εμφύλιο, τουλάχιστον, και μετά.

Εν προκειμένω καουμποϊσμός. Το δίκαιο του ισχυροτέρου. Ποιος πολιτισμός; Ποια με νόμους και κανόνες λειτουργία του κράτους; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει όταν θίγεται η μεγαλοσύνη του δεξιού πρωθυπουργού! Αλλά δεν σεβάστηκε ούτε τον γιο του. Με αυτή τη διαπαιδαγώγηση νομίζει ότι θα τα πάει καλά στη ζωή του;

 

Ενας πολιτισμένος πρωθυπουργός θα έδινε συγχαρητήρια στην καθηγήτρια, όχι μόνο γιατί έπραξε το καθήκον της αλλά και γιατί είχε την τόλμη να το πράξει στην ειδική αυτή περίπτωση. Αντ’ αυτού σύρει το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα δικαστήρια γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν τη συνάδελφο τους, η οποία, δυστυχώς, εν τω μεταξύ πέθανε.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12784&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.03.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote