Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ιστορική επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αραβική Χερσόνησο Εκτύπωση E-mail
03.02.19

Πάπας Φραγκίσκος Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το βράδυ της Κυριακής, στην πρώτη επίσκεψη ενός ποντίφικα στην Αραβική Χερσόνησο, όπου θα συναντηθεί με μουσουλμάνους και πολιτικούς ηγέτες και θα χοροστατήσει την Τρίτη σε μια τελετή σε στάδιο της πρωτεύουσας Άμπου Ντάμπι, όπου αναμένονται 135.000 πιστοί.

Το αεροσκάφος με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι λίγο πριν από τις 22.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) και θα παραμείνει στα ΗΑΕ έως την Τρίτη.


Λίγο πριν την επίσκεψή του ο πάπας Φραγκίσκος έκανε παρέμβαση για την κρίση στην Υεμένη, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την ανθρωπιστική κρίση, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες και να διασφαλίσουν ότι οι προμήθειες τροφίμων φθάνουν στον λαό που υποφέρει.


«Ο πληθυσμός είναι εξουθενωμένος από την μακροχρόνια σύρραξη και πολλά, πολλά παιδιά υποφέρουν από την πείνα αλλά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αποθέματα τροφίμων. Η κραυγή αυτών των παιδιών και των γονέων τους υψώνεται μέχρι τον Θεό», είπε ο πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για τον καθιερωμένο κυριακάτικο χαιρετισμό του.

«Κάνω έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και στη διεθνή κοινότητα να πιέσουν επειγόντως ώστε να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί, να διασφαλιστεί η διανομή των τροφίμων και (όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές) να εργαστούν για το καλό του πληθυσμού».

«Υπάρχουν παιδιά που πεινούν, διψούν, δεν έχουν φάρμακα», πρόσθεσε.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12706&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote