Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Διώξεις για την 11η Σεπτεμβρίου Εκτύπωση E-mail
12.02.08

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα τα κατηγορητήρια εναντίον έξι ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως άμεσα συνδεόμενοι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του 2001 είναι ο Χαλέντ Σέιχ Μοχάμεντ.

"Σήμερα οι αρμόδιες αρχές (τα έκτακτα στρατοδικεία) έλαβαν τα κατηγορητήρια κατά έξι ατόμων που θεωρούνται ύποπτα ότι προετοίμασαν και πραγματοποίησαν τις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ που έγιναν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001",’όπως ανακοίνωσε ο Τόμας Χάρτμαν στρατιωτικός σύμβουλος του Πενταγώνου, που είναι υπεύθυνος για τις δικαστικές διώξεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν οι έξι κατηγορούμενοι να μπορούν να καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών.

Οι διαδικασίες φαίνεται να επιταχύνονται στα έκτακτα στρατοδικεία του Γκουαντάναμο, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον δυο νέων κρατουμένων, που θεωρούνται ύποπτοι ότι εργάστηκαν για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ είχε δηλώσει την περασμένη χρονιά σε ακρόαση ενώπιον των αρμοδίων αρχών οτι οργάνωσε τριάντα επιθέσεις ή σχέδια επιθέσεων, κυρίως αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου που προκάλεσαν περισσότερους από 3.000 νεκρούς το 2001. Όμως μια ενδεχόμενη δίκη δεν θα αρχίσει πριν από έξι μήνες.

Οι έξι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το CNN, εκτός του βασικού Sheikh Mohammed είναι οι: Mohammed al-Qahtani, Ramzi bin al-Shibh, Ali Abd al-Aziz Ali, Mustafa Ahmed al-Hawsawiκαι Mustafa Ahmed al-Hawsawi.

Όλοι οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της συνεργίας στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο έξι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες συνομωσίας, φόνων κατά παράβαση του νόμου πολέμου, επίθεσης εναντίον πολιτών, φθοράς πολιτειακής ιδιοκτησίας, μαζική καταστροφή κατά παράβαση του νόμου πολέμου, τρομοκρατία και συμμετοχή σε τρομοκρατική επίθεση, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας νομικών υποθέσεων. Τέσσερις από τους κατηγορουμένους θα αντιμετωπίσουν και την κατηγορία για αεροπειρατεία.

Σύμφωνα με το CNN, οι εκπρόσωποι της κατηγορούσας αρχής θα καταθέσουν τις κατηγορίες μαζί με το αίτημα για απόδωση θανατικής καταδίκης και ο δικαστής Σούζαν Κρώφορντ θα πρέπει να αποδείξει τις κατηγορίες και το αίτημα του.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1254&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote