Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μεγαλειώδης παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
23.04.18

Μεγαλειώδης

παρέλαση

των Ελλήνων

στην Νέα Υόρκη

 

Νέα Υόρκη-του Σάκη Σερέτη

 

Με κεντρικό θέμα της παρέλασης το Μακεδονικό και τρεις άδειες καρέκλες με τις φωτογραφίες των δυο Ελληνων στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους και δαφνοστεφανωμένη την φωτογραφία του σμηναγού Γ.Μπαλταδώρου που έπεσε την ώρα του καθήκοντος ,πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 197η επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας στην Νέα Υόρκη .

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες συνέβαλλαν καταλυτικά στην μεγάλη προσέλευση των ομογενών, γεγονός που επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης .

Χιλιάδες ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς καθως επίσης και ενας μεγάλος αριθμός νεοφερμένων μεταναστών από την γενέτειρα , έδωσαν εντυπωσιακό παρών στην 5η λεωφόρο του Μανχάτταν και ολοι βροντοφώναξαν συνθήματα για την Μακεδονία , την τουρκική προκλητικότητα , και το Κυπριακό .

Στην φετεινη παρέλαση συμμετείχαν 105 εθνικοτοπικοί συλλόγοι και ομοσπονδίες , καθως επίσης και όλες οι θρησκευτικές κοινότητες και τα σχολεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής .


Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα μηνύματα της ΑΧΕΠΑ ,όπου καλούσε τις ΗΠΑ να αποτρέψουν την τουρκική επιθετική τακτική στην νοτιανατολική Μεσόγειο και παράλληλα ζητούσαν από την Τουρκία να τερματίσει την προκλητική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Για άλλη μια φορά η παρουσία των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς , σκόρπισε ενθουσιασμό και υπερηφάνεια ,όπως επίσης και η συμμετοχή των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού κολεγίου Θ
εσσαλονίκης .

Τελετάρχης της φετεινής παρέλασης ήταν για δεύτερη φορά ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο,καθώς επίσης και η νεοεκλεγείσα Ελληνοανερικανίδα εισαγγελέας του Nassau County στο Λονγκ Αιλαντ, Μαγδαληνή Σιγκα και ο ομογενής επιχειρηματίας Παντελης Μπουμπουρας.


Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπησε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο επίτροπος για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Κόκαλης.

Σημαντικά αυξημένη ήταν εφέτος η συμμετοχή των Ελληνο-αμερικανών αστυνομικών και ιδιαίτερα της ειδικ
ής μονάδας προστασίας των μέσων Μαζικής μεταφοράς της πόλης μας με τους εξιδεικευμένους σκύλους -λαγωνικά.

«Σήμερα είμαστε όλοι Έλληνες» δήλωσε η φιλλέλην ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ενώ την ομάδα των επισήμων πλαισίωσαν ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ,ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο , ο πολιτειακός οικονομικός ελεγκτής Τομ Ντι Νάπολι, ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης ,οι Ελληνοαμερικανίδες βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη ,ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης και η συνήγορος του πολίτη Λετίσια Τζειμς.

Το παρών έδωσαν από την Ελλάδα ο δήμαρχος Κερκυραίων Κωσταντίνος Νικολούζος , ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, καθώς επίσης και ο περιφερειάρχης κεντρικης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας .

Ξεχωριστή νότα της παρέλασης ήταν η εμφάνιση του έφιππου ομογενή επιχειρηματία Γιάννη Νικολόπουλου, ο οποίος υποδύθηκε με επιτυχία τον Γεώργιο Καραϊσκάκη .

Εκφωνητές της παρέλασης ήταν η Νομική Καστανά και η Ανθούλα Κατσιματίδη , ενώ τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Αμερικής απέδωσαν αντίστοιχα ο Γιάννης Παπαστεφάνου και η Έλενα Παναγή.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12167&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.04.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote