Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
01.09.17

Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι συνομιλίες για την ονομασία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ Μετά από τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στα Σκόπια στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται όπως όλα δείχνουν να επανεκκινήσουν ουσιαστικά οι συνομιλίες για το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ.

Αυτό φέρεται να είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τον σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών να ζητεί από τον έλληνα ομόλογό του να αναγνωρίσει «τη νέα πραγματικότητα» μετά την αλλαγή κυβέρνησης στη γειτονική χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε την επιθυμία της Αθήνας να δει την πΓΔΜ να εντάσσεται στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με βάση τους κανόνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – σε μία σαφή υπενθύμιση ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ΝΑΤΟ υπάρχει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου του 2008 που προβλέπει ότι η εξεύρεση μίας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία.

www.tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11619&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 01.09.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων