Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οπερέτα με τον Κουκοδήμο Εκτύπωση E-mail
26.01.08

Σε οπερέτα για την κυβέρνηση και τη ΝΔ εξελίσσεται η υπόθεση Κουκοδήμου, μετά και τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου.

Η Ρηγίλλης εμφανίζεται αδύναμη να διαχειριστεί την κρίση που αφορά μια σοβαρότατη καταγγελία περί απόπειρας συναλλαγής βουλευτή της με δημοσιογράφο και αφήνει στο έλεος περαιτέρω τηλεοπτικών αποκαλύψεων την παράταξη της ΝΔ.

Τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν «κρυφτεί», επέλεξαν να «κλείσουν τα μάτια» στις καταγγελίες, να μην ακούσουν το αίτημα βουλευτών για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά αντίθετα να υιοθετήσουν τα έωλα επιχειρήματα του βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου. Ολα αυτά, ωστόσο, μέχρι... νεωτέρας, όπως παραδέχονται και οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος

 Ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Ι. Τραγάκης, μετά ένα 48ωρο σιωπής και αφού δεν μπόρεσε καν να επιβάλει στον βουλευτή έναν πιο ορθό επικοινωνιακό χειρισμό της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, ανακοίνωσε χθες ότι αποδέχεται τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον βουλευτή μέσω επιστολής του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlter» και στον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Ι. Τραγάκης, αφού συνεννοήθηκε με τον Λ. Ζαγορίτη και επικοινώνησε με μέλη της πρωθυπουργικής αποστολής που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Κωνσταντινούπολη, εξέδωσε την εξής λιτή ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής κ. Κουκοδήμος τόσο σε τηλεφωνική μας συνομιλία, προχθές Τετάρτη 23/1 και ώρα 10.30 πρωινή, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του ως εμπλεκομένου στην υπόθεση, όσο και σε γραπτή εξήγηση που μου απέστειλε χθες, Πέμπτη, 24/1 και ώρα 21.03 βραδινή, επέμεινε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρότεινε οποιαδήποτε συναλλαγή».

«Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να αποδεχθώ ως αξιόπιστο τον λόγο ενός μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκτός αν προκύψουν άλλα στοιχεία που να αναιρούν τα όσα μου είπε ο βουλευτής, τόσο προφορικά όσο και γραπτά», κατέληξε.

Ο φόβος των στελεχών της Ρηγίλλης για περαιτέρω αποκαλύψεις που θα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της καταγγελίας του κ. Τριανταφυλλόπουλου είναι προφανής. Η Ρηγίλλης δεν πιστεύει τον κ. Κουκοδήμο και γι αυτό... επιφυλάσσεται για τη στάση που θα τηρήσει εάν υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις.

Τι δεν αξιολογούν
Μέχρι στιγμής πάντως τόσο το Μέγαρο Μάξιμου όσο και η Ρηγίλλης δεν αξιολογούν:

  • Το γεγονός ότι ο βουλευτής παραδέχθηκε μέσω της επιστολής του ότι πράγματι ήταν εκείνος που επισκέφθηκε τον κ. Τριανταφυλλόπουλο στο σπίτι του.
  • Τη σημαντική καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των εξηγήσεων του βουλευτή.
  • Την επιλογή του κ. Κουκοδήμου να ενημερώσει μόνο τον δημοσιογράφο που είχε κάνει την καταγγελία περί απόπειρας συναλλαγής. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έχει εξηγήσει ότι το αντικείμενο της απόπειρας συναλλαγής ήταν να «πέσει στα μαλακά» η εμπλοκή Κλαδά στην «υπόθεση Τσέκου» και σε αντάλλαγμα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση με τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του κ. Θ. Αναστασιάδη.

Οπως προκύπτει δε και από τις ίδιες τις ανακοινώσεις, η Ρηγίλλης ενδιαφέρθηκε μόνο για να σώσει τα προσχήματα. Η επίμονη και των δύο πλευρών στο ότι η επιστολή Κουκοδήμου έφτασε πριν από τη δημοσιοποίησή της μέσω του Alter (και συγκεκριμένα στις 21.03 το βράδυ της Πέμπτης) στον κ. Τραγάκη, δείχνει απλώς ότι θέλησαν να προστατεύσουν -όσο αυτό είναι δυνατό- το κύρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο, κανείς δεν απαντά στο ερώτημα γιατί αφού ο κ. Τραγάκης είχε την επιστολή Κουκοδήμου από τις εννέα το βράδυ της Πέμπτης δεν την έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα και ανέμενε τη δημοσιοποίησή της από την εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ πάντως το κλίμα είναι εκρηκτικό, καθώς ούτε οι βουλευτές πείθονται από τις εξηγήσεις Κουκοδήμου. Μετά τον κ. Π. Τατούλη, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του, χθες, ο κ. Απ. Σταύρου τον χαρακτήρισε -εμμέσως πλην σαφώς- αφελή και επιπόλαιο. Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του (ρ/ς Αλφα) τόνισε: «Αν αυτά έχουν όντως συμβεί, γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, δείχνουν κάποια αφέλεια και μια επιπολαιότητα».

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
Δεν πείθει ότι δεν ήταν ο διαμεσολαβητής

Στην επιστολή που απέστειλε προσωπικά στον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο, χθες τα ξημερώματα, προκειμένου να μεταδοθεί από την εκπομπή του, ο κ. Κουκοδήμος κάθε άλλο παρά πείθει ότι δεν ήταν εκείνος που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή στην απόπειρα συναλλαγής μεταξύ του κ. Κλαδά και του εκδότη - δημοσιογράφου.

Ο κ. Κουκοδήμος με την ιδιόχειρη επιστολή του στον κ. Τραγάκη, που είναι πανομοιότυπη με αυτή στον κ. Τριανταφυλλόπουλο:

  • Παραδέχεται ότι ήταν εκείνος που συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο στο σπίτι του
  • Δεν αποκαλύπτει το αντικείμενο της συζήτησης
  • Αθωώνει πλήρως τον κ. Σπ. Κλάδα

Ειδικότερα, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ λέει μεταξύ άλλων: «Οταν πριν από μερικές μέρες σας επισκέφθηκα στο σπίτι σας, στο πλαίσιο της φιλικής μας σχέσης, συζητήσαμε διάφορα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν».

Στη συνέχεια επικαλείται τη μαρτυρία του δημοσιογράφου και σημειώνει: Τονίζω για μία ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά πως καμία απολύτως σχέση και ανάμειξη έχω με όσα τις τελευταίες μέρες με συνδέουν ή επιχειρούν να με συνδέσουν με πράξεις και συμπεριφορές ξένες προς τον χαρακτήρα μου, την προσωπικότητα και τον μέχρι σήμερα βίο μου».

Τέλος, καθιστά σαφές πως ό,τι συζητήθηκε εκείνη την ημέρα στο σπίτι του δημοσιογράφου αποτέλεσε δική του πρωτοβουλία.

«Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση και οποιαδήποτε αναφορά μου σε πρόσωπα και καταστάσεις, απηχούσε την προσωπική μου και μόνο άποψη και το προσωπικό μου ενδιαφέρον για τον επί χρόνια φίλο μου, δηλαδή εσάς, χωρίς βεβαίως να προκύπτει ούτε καν υποψία για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα και βεβαίως δεν πρότεινα ποτέ κανενός είδους συναλλαγή».

MΑΞΙΜΟΥ
Εξετάζει διαγραφή ή παραίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης έχουν εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν και αλλά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι η καταγγελία περί απόπειρας συναλλαγής είναι ακριβής.

Κατ' αρχάς η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να προστατευτεί ο επικεφαλής του Σώματος Ειδικών Ελέγχων, κ. Σπ. Κλαδάς, και να χρεωθεί στον κ. Κουκοδήμο όλη η απόπειρα συναλλαγής. Από εκεί και πέρα, οι επιλογές που έχουν συζητηθεί είναι:

  • Ο κ. Κουκοδήμος θα διαγραφεί από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα και η εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή θα πέσει στο όριο των 151 βουλευτών, γεγονός που θα προκαλέσει προφανείς κίνδυνους.
  • Θα του ζητηθεί να παραιτηθεί και από τη βουλευτική έδρα, γεγονός που θα σημάνει την είσοδο στη Βουλή του κ. Ν. Κάκαλου, ο οποίος δεν ανήκει στην ομάδα των πολιτικών φίλων του πρωθυπουργού.
  • ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1149&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote