Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι τέσσερις εβδομάδες του Brexit Εκτύπωση E-mail
20.06.17

Μισέλ Μπαρνιέ και Ντέιβιντ Ντέιβις Το χρονοδιάγραμμα και τις προτεραιότητες της διαπραγμάτευσης για το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ε.Ε. καθόρισαν οι επίσημοι διαπραγματευτές των δύο πλευρών. Ο Μισέλ Μπαρνιέ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο αρμόδιος υπουργός της Βρετανίας για το Brexit, κατά την πρώτη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες κατέγραψαν τους γενικούς όρους των συνομιλιών, που καλύπτουν όλα τα βασικά θέματα που σχετίζονται με το «διαζύγιο».

Στο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι οι συνομιλίες που θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο θα εστιάσουν στα δικαιώματα των πολιτών, στον οικονομικό διακανονισμό και άλλα θέματα για τους όρους του διαζυγίου, αλλά και ότι θα πραγματοποιηθεί χωριστός διάλογος με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Τέσσερις είναι οι εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις, μία κάθε μήνα από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών θα συναντηθούν στις αρχές των εβδομάδων της 17ης Ιουλίου, της 28ης Αυγούστου, της 18ης Σεπτεμβρίου και της 9ης Οκτωβρίου.

Επίσης, ορίστηκε ότι η γλώσσα εργασίας στις διαπραγματεύσεις θα είναι τα Αγγλικά και τα Γαλλικά, παρουσία διερμηνέων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με επίσημες βρετανικές πηγές, η ατμόσφαιρα κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών ήταν «εξαιρετικά θετική».

«Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν το γεγονός ότι το ρολόι μετρά αντίστροφα και χρειαζόμαστε να ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε θετικά βήματα προς την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών», σημείωσε.
Η σύνοδος κορυφής

Όπως ανακοίνωσε ότι υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης 22 Ιουνίου, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα καταθέσει στους αρχηγούς των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. μια πρόταση αναφορικά για το ζήτημα των δικαιωμάτων των πολιτών.

Επίσης, θα δώσει στη δημοσιότητα στις 26 Ιουνίου έγγραφο που θα περιγράφει αναλυτικά τη βρετανική πρόταση.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11466&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote