Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εμφύλιος γαλάζιων στρατοπέδων για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου Εκτύπωση E-mail
24.01.08
«Καζάνι» που βράζει θυμίζει πλέον το εσωτερικό της ΝΔ, καθώς οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου έχουν δημιουργήσει εσωκομματική ένταση, πυροδοτώντας έναν άτυπο «εμφύλιο» μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων στο κυβερνών κόμμα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μάταια επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα -κυρίως με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα- ενώ για την υπόθεση Ζαχόπουλου περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει τις γνωστές της θέσεις, επιμένοντας για το πώς έφθασε το επίμαχο dvd στο Μαξίμου και «φωτογραφίζοντας» ως κομιστή το Θ. Αναστασιάδη.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, δεν αποσύνδεσε την υπόθεση Ζαχόπουλου από εκείνη της διερεύνησης της προέλευσης των χρημάτων που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη.

Κορυφαίοι υπουργοί πάντως αποφεύγουν με κάθε τρόπο να τοποθετηθούν για το θέμα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος εξερχόμενος από το Μαξίμου, φρόντισε στη σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους να καταστήσει σαφή αυτή την πρόθεσή του.

Ανησυχία
Η ανησυχία που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως και για τις διαστάσεις που παίρνει η εσωτερική διαμάχη, με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και τις εκατέρωθεν βολές είναι έκδηλη. Ο Θ. Ρουσόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχείρησε να κλείσει το ζήτημα και σε ερώτηση αν απηχούν και απόψεις της κυβέρνησης οι θέσεις του Γ. Κεφαλογιάννη και του Γ. Μανώλη κατά της Ντ. Μπακογιάννη, απάντησε πως «είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί».

Η συγκεκριμένη δήλωση ερμηνεύεται και ως μήνυμα στην Καραμανλική πτέρυγα να χαμηλώσει τους τόνους, καθώς το τελευταίο που επιθυμεί η κυβέρνηση στην παρούσα φάση και υπό το βάρος της κρίσης που διέρχεται, είναι το να κινείται στη λογική των στρατοπέδων.

Και η Ντ. Μπακογιάννη προτίμησε χθες να μη δώσει συνέχεια στο θέμα και ερωτηθείσα σχετικά, μετά τη συνάντησή της με τον Κ. Καραμανλή, απάντησε : «Εχω το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, το οποίο προετοιμάσαμε σ' αυτή τη σύσκεψη. Έχουμε μια ανοικτή διαπραγμάτευση για τα Σκόπια. Δεν έχω χρόνο για τίποτα άλλο».

Αρκετοί βουλευτές του κόμματος, ωστόσο, ανέλαβαν και χθες με δηλώσεις τους να συντηρήσουν το «πολεμικό» κλίμα.

Η αποστολή...
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θ. Γιαννόπουλου στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο οποίος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις «στήριξης» των Αν. Σαμαρά και Δημ. Αβραμόπουλου στον πρωθυπουργό τόνισε μεταξύ άλλων : «Δεν έχει ανάγκη ο Καραμανλής από κανέναν μας και να μη γελοιοποιούμαστε.

Οι βουλευτές δεν έχουν αποστολή να πλέκουν ούτε τα λιβανωτά, ούτε να είναι τα εξαπτέρυγα». «Ο Κ. Καραμανλής κινδυνεύει από κάποια λιβανιστήρια δικά μας, που φέρουν βόλτα γύρω - γύρω και του λένε αυτές τις χαζομάρες», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Σαλτάρισε ο Ζαχόπουλος και κινδυνεύει η Δημοκρατία μας και η κυβέρνησή μας για μια πεολειχία που έδειξε μια φωτογραφία; Μην τρελαθούμε τώρα»!

Κύκλοι του υπουργού Υγείας πάντως, σχολίαζαν με νόημα ότι «το όλο θέμα είναι άνευ σημασίας και σοβαρότητας».

Αιχμές κατά των κ.κ. Αβραμόπουλου και Σαμαρά άφησε χθες και ο βουλευτής Χανίων Σ. Νικηφοράκης, ο οποίος τόνισε στον FLASH ότι «αυτοί που δηλώνουν στήριξη στον Κ. Καραμανλή διατυπώνουν δημοσίως το αυτονόητο, είτε γιατί δεν παράγουν έργο ως κυβερνητικά μέλη, είτε γιατί ως βουλευτές έχουν χαθεί». Παράλληλα χαρακτήρισε ασύδοτη την εκτελεστική εξουσία και πρόσθεσε ότι η Βουλή είναι «απαξιωμένο προϊόν» και οι βουλευτές «πλήρωμα γαλέρας». Προανήγγειλε μάλιστα ότι δεν θα ψηφίσει το χωροταξικό νομοσχέδιο.

Αρχηγοί
Στην κριτική του κατά της Ντ. Μπακογιάννη επανήλθε χθες ο Γ. Μανώλης, ο οποίος μιλώντας στον FLASH σημείωσε με νόημα ότι «υπάρχουν υπουργοί που θέλουν να γίνουν αρχηγοί, αλλά στα δύσκολα δεν βγαίνουν μπροστά και δεν τοποθετούνται σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό».

Σκληρή κριτική για τους συνεργάτες του πρωθυπουργού έκανε και ο Αν. Καραμάριος στον Ρ/Σ «9.84», που τόνισε πως «χρειάζεται αναδόμηση των συνεργατών του, με την έννοια ότι μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι λίγοι», ενώ πρόσθεσε ότι στην κρίση με την υπόθεση Ζαχόπουλου «οι υπουργοί της κυβέρνησης έπρεπε να πάρουν θέση. Κάποιος πρέπει να μιλάει δεν μπορείς να αφήνεις τον πρωθυπουργό μόνο του».

Αντίστοιχη άποψη εξέφρασε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός «περισσότερο έχει ανάγκη από ουσιαστική πολιτική στήριξη, από ανθρώπους και υπουργούς που είναι απόντες στην παρούσα πολιτική κρίση και το βάρος έχουμε επωμιστεί οι νεότεροι βουλευτές».

Διευκρινήσεις Ν. Κακλαμάνη

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρότασή του για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε βάθος χρόνου, επιχείρησε χθες ο Ν. Κακλαμάνης. Σε δηλώσεις του διευκρίνησε πως τόσο η ενότητα όσο και η ηγεσία της ΝΔ δεν κινδυνεύουν από καμία θεσμική ή εξωθεσμική παρέμβαση.

Πρόσθεσε δε ότι «οι κρίσεις και τα μεγάλα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται με συνεχείς καβγάδες μεταξύ των κομμάτων, αλλά με συνεννόηση και διάλογο ουσίας. Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, κάποια στιγμή στο μέλλον, ενδεχομένως όχι εκ των άνω και εκ των έξω αλλά εκ των κάτω, δηλαδή εκ της κοινωνίας, θα υπάρξει η ανάγκη να οδηγηθούμε σε κάτι που γίνεται στην Ευρώπη, σε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Οι τοποθετήσεις στελεχών

Ντ. Μπακογιάννη
Εχω το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Εχουμε μια ανοικτή διαπραγμάτευση για τα Σκόπια. Δεν έχω χρόνο για τίποτα άλλο.

Γ. Μανώλης
Υπάρχουν υπουργοί που θέλουν να γίνουν αρχηγοί, αλλά στα δύσκολα δεν βγαίνουν μπροστά και δεν τοποθετούνται σε κρίσιμα ζητήματα.

Θ. Γιαννόπουλος
Δεν έχει ανάγκη ο Καραμανλής από κανέναν μας. Οι βουλευτές δεν έχουν αποστολή να πλέκουν τα λιβανωτά, ούτε να είναι τα εξαπτέρυγα.

Αν. Καραμάριος
Χρειάζεται αναδόμηση των συνεργατών του πρωθυπουργού, με την έννοια ότι μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι λίγοι.

ιμερισια

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1138&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote