Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Απονομές τιμητικών διακρίσεων στην Ελληνοαμερικανίδα διευθύντρια του PS-70 και τους Έλληνες ιατρούς Εκτύπωση E-mail
21.03.17

Νέα Υόρκη-του Σάκη Σερέτη


Οι Ελληνικής καταγωγής ιατροί του νοσοκομείου Lenox Hill καθώς επίσης και η ομογενής διευθύντρια του δημοτικού σχολείου PS-70 της Αστόριας Ντόνα Κονδύλη –Γκέλερ, τιμήθηκαν από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης στην διάρκεια του τιμητικού δείπνου που παρατέθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο “ Terrace on the park”.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Νομική Καστάνα η οποία ανέφερε : “Οι παρελάσεις είναι χαρούμενες και διασκεδαστικές και σίγουρα θέλουμε όλοι να απολαύσουμε την παρέλασή μας, όμως η οργάνωση μιας παρέλασης απαιτεί πολύ δουλειά και πολλά έξοδα. Πέραν του ότι είναι μια διασκεδαστική μέρα, η παρέλαση είναι μια πολύ σημαντική παράδοση που πρέπει να ενσταλάξουμε στις μελλοντικές γενιές. Όπως ακριβώς διδάσκουμε στα παιδιά μας τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και τη θρησκεία μας, η παρέλαση χρησιμεύει ως δηλωτικό στοιχείο της παρουσίας μας, της δύναμής μας και της επιρροής μας στην πόλη όπου ζούμε. Οι πολιτικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή κάθε χρόνο στην παρέλαση μας και είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε πόσο δυνατή και ενωμένη είναι η ελληνική κοινότητα.

 

Η Ομοσπονδία μπορεί να είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση της παρέλασης, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινότητα είναι υπεύθυνη για την επιτυχία της. Είτε είστε χορηγός, ή συμμετέχετε βαδίζοντας με την κοινότητα ή το σύλλογό σας, ή ακόμα αν είστε θεατής που είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός ρόλος, όλοι μας πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας για να κάνουμε την παρέλαση ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της υπερηφάνειας, της δύναμης και της ενότητας μας σαν Ελληνική ομογένεια”.Υπεύθυνος της εκδήλωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν ο κ. Νίκος Μπάρδης , ο οποίος αφού επεσήμανε ότι “για να γίνει να γίνει μια παρέλαση χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και κάποιοι άνθρωποι ξενυχτάνε για αυτό τον σκοπό ”στην συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, προς τους ιδιοκτήτες του “Terrace on the Park” Δημήτρη Καλοειδή και Γεώργιο Μάκκο, ενώ κλείνοντας απηύθυνε έκκληση συμμετοχής στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου και υπενθύμισε ότι “ Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και εμείς πρέπει να είμαστε κοντά της. Και μόνο αν πάμε όλοι στην 5η Λεωφόρο θα δείξουμε τη δύναμή μας”.

 

 

 

Ένθερμο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Κουμπαράκης ο οποίος ανέφερε τα εξής : “ Πρέπει όλοι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από μια πετυχημένη παρέλαση. Σήμερα η αίθουσα είναι γεμάτη και αυτός είναι καλός οιωνός, που δείχνει ότι όλοι οι ομογενείς, αλλά και οι φίλοι της Ελλάδας, την ημέρα της παρέλασης θα γεμίσουν την 5η Λεωφόρο, προκειμένου να τιμήσουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την ταυτότητά μας και την πίστη μας. Να μην ξεχνάμε ότι όσο πιο δυναμική είναι η παρουσία μας, τόσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα που περνάμε ως κοινότητα εδώ στις ΗΠΑ.

 

 

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα προνόμιο. Βρισκόμαστε μεταξύ των ολίγων κοινοτήτων που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την παρέλαση στο πιο κεντρικό σημείο. Κληρονομήσαμε κάτι πολύ σημαντικό, ένα προνόμιο από τους προγόνους μας, από την πρώτη γενιά Ελλήνων εδώ στην Αμερική και εμείς οφείλουμε αυτό να το προφυλάξουμε και να το μεταλαμπαδεύσουμε, να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Θα ήθελα επίσης να δώσω θερμά συγχαρητήρια στις επιτροπές της Ομοσπονδίας για τις άρτιες προσπάθειες τις οποίες έχουν καταβάλει προκειμένου να έχουμε θετικό αποτέλεσμα”.

Κλείνοντας ο ομιλητής αναφέρθηκε σε μια φράση του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη ο οποίος την 18η Μαρτίου 1996 έφυγε από τη ζωή. “Είχε πει λοιπόν ο Οδυσσέας Ελύτης ότι αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα μείνει μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, που σημαίνει ότι μ 'αυτά τα υλικά μπορείς να την ξαναφτιάξεις. Η Ελλάδα περνά μια βαθειά οικονομική κρίση από το 2010 και μετά και με πολλές θυσίες από τον Ελληνικό λαό, όμως η ένδοξη ιστορία της έχει δείξει ότι πάντα βρίσκει το δρόμο της”

 


Πλέκοντας το εγκώμιο της τιμώμενης διευθύντριας του σχολείου (PS-70) Ντόνας Κονδύλη –Γκέλερ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, εστίασε στην παρουσία των τριών Ελληνοαμερικανών υποδιευθυντών αλλά και των πολλών Ελληνικής καταγωγής εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο, των οποίων εξήρε την προσφορά και το έργο τους , ενώ παράλληλα επαίνεσε την σημαντική παρουσία και τις επιδόσεις των Ελλήνων ιατρών στο νοσοκομείο Lenox Hill .

Πλαισιωμένος από τους Δρ. Γεώργιο Τσιούλια, Δρ. Γεώργιο Λιακέα και Δρ. Σπύρο Μεζίτη, ο Δρ. Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος παρέλαβε εκ μέρους των συναδέλφων του την τιμητική διάκριση και ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την αναγνώριση του έργου τους και την τιμή που τους έκαναν.

Επισημαίνοντας σε άψογα Ελληνικά ότι είναι Ελληνίδα τετάρτης γενιάς η διευθύντρια του σχολείου Ντόνα Κονδύλη –Γκέλερ ανέφερε: “Ο Ελληνικός πολιτισμός διαμόρφωσε την καθημερινή μου ζωή και τη διδασκαλία μου και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που ο Ελληνικός πολιτισμός, η θρησκεία και η Γλώσσα μας αναγνωρίζονται με υψηλή εκτίμηση από όλο τον κόσμο.

Έμαθα την Ελληνική γλώσσα από τη γιαγιά μου και από το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και την αγάπησα τόσο πολύ που συνέχισα στο πανεπιστήμιο. Ως διευθύντρια του απογευματινού Ελληνικού Σχολείου (Αγίας Τριάδας Νιου Ροσέλ) προσπάθησα να εμπνεύσω τους μαθητές και μαθήτριες στην Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό . Ως διευθύντρια στο αμερικανικό δημοτικό σχολείο PS 70, ο Ελληνικός πολιτισμός επηρέασε τις ιδέες μου και βοήθησε τις αποφάσεις μου. Και εύχομαι αυτές οι αποφάσεις να ήταν τις περισσότερες φορές σωστές”.

Στην συνέχεια η τιμώμενη, αναφέρθηκε στον σύζυγό της Αλαν Γκέλλερ και τα παιδιά της Μισέλ και Μπέντζαμιν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κ. Ανν Πρόκοπ, διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, την οποία γνώρισε την πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου στον Άγιο Δημήτριο και παραμένουν φίλες και κουμπάρες.

 

Κλείνοντας δε, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του σχολείου για το έργο τους και την παρουσία τους στην απονομή, τόνισε πως “δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερους συνεργάτες”, ενώ αναφορικά με τα δημαγωγικά στοιχεία των μαθητών της , ανέφερε ότι στο σχολείο της φοιτούν παιδιά που έλκουν την καταγωγή τους από 51 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Για το έργο και τον χαρακτήρα της διευθύντριας τους Ντόνας Κονδύλη –Γκέλερ, μίλησαν με θέρμη οι υποδιευθυντές του σχολείου Μαργαρίτα Ηρακλέους , Πολυξένη Ματσίκα και Χρήστος Πανόπουλος , οι οποίοι τόνισαν ότι αποτελεί για αυτούς, αλλά και για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση ,γεγονός που προκάλεσε τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα όλων στην αίθουσα , αλλά ιδιαιτέρως των Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών και ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Eναν εντελώς διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση, έδωσαν οι μαθητές του προγράμματος εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας του δημοτικού σχολείου (PS-85) ηλικίας 5-6 ετών, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Δήμητρας Βασιλοπούλου, κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση με τις ερμηνείες Ελληνικών τραγουδιών.

Χαιρετισμούς και εκκλήσεις συμμετοχής στην παρέλαση , απηύθυναν επίσης οι δύο συμπρόεδροι της επιτροπής διοργάνωσης της παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος και Γιώργος Καλλέργιος, ενώ το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο γνωστός στην Ομογένεια Πάνος Χρυσοβέργης και η Ορχήστρα του.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11238&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων