Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τίμησαν οι εκλεγμένοι πολιτικοί στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
14.03.17

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Την 196η επέτειο της Ελληνικής επανάστασης του 1821 τίμησαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο “Σταθάκειο” , οι Ελληνοαμερικανικής καταγωγής εκλεγμένοι πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης ,Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντίνίδης σε συνεργασία με την πρόεδρο του γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουήνς Μελίντα Καντζ .

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στις κκ. Τζένη Εμεξετζίδη , Ευγενία Σολδάτου , Ισμήνη Μιχαηλίδη, και Νομική Καστανά , οι οποίες έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό τους χώρο και διαθέτουν και ανάλογη κοινωνική δραστηριότητα .

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης , ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Ομογενείς για την παρουσία τους και την υποστήριξη που του παρέχουν τα τελευταία 17 χρόνια που πολιτεύεται, εστίασε στην σημαντικής αξίας αντιπροσώπευση της Ελληνικής κοινότητας στην γερουσία και την πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στον Δήμο Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση συμμετοχής στην παρέλαση της 26ης Μαρτίου .

Την σκυτά
λη παρέλαβε η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα εκλεγμένη πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά με την ερμηνεία του Εθνικού μας ύμνου , ενώ στην συνέχεια αφού εξήρε την προσφορά της Ελληνικής Ομοσπονδίας και των ομογενών στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας εδώ στην Αμερική, αναφέρθηκε στα μηνύματα που θα εκπέμψει, καθώς επίσης και στις εντυπώσεις που θα προκαλέσει η δυναμική παρουσία των ομογενών στην παρέλαση της 5ης λεωφόρου.

Τον εθνικό ύμνο της Αμερικής ερμήνευσε η πρόεδρος του γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουήνς Μελίντα Κατζ ,ενώ τονίζοντας το έργο και την προσφορά των Ομογενών και ιδιαίτερα των τριών εκλεγμένων Ελληνοαμερι
κανών πολιτικών Μιχάλη Γιάνναρη , Αραβέλας Σιμωτά και Κώστα Κωνσταντινίδη ,εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της προς την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης για την διοργάνωση και διεξαγωγή της Ελληνικής παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την άμεση στήριξη της σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού και την εξεύρεση δίκαιης λ
ύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων , η Ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής του Ελληνικού αιτήματος επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα , ενώ τονίζοντας ότι και εφέτος θα είναι παρούσα στην παρέλαση , επανέλαβε με θέρμη το σύνθημα “ η Μακεδονία είναι Ελληνική” και δικαίως απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

“ Θα ήθελα να δω την πατρίδα των γονέων του Κώστα Κωνσταντινίδη ελεύθερη και προσεύχομαι για αυτό” ανέφερε η συνήγορος του πολίτη του δήμου Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, ενώ εκθειάζοντας το έργο και την προσφορά των τριών Ελληνο-Αμερικανών εκλεγμένων πολιτικών που προανέφερα , ευχαρίστησε τους Έλληνες διπλωμάτες για την άψογη συνεργασία τους με τους Αμερικανούς ομόλογους τους.


“Γεννήθηκα μια μέρα μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρώτος εκλεγμένος Ελληνο-Αμερικανός σύμβουλος στον δήμο Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης , ενώ στην συνέχεια εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους ομογενείς για την στήριξη που του παρέχουν, αναφέρθηκε στην αντιπροσώπευση και το έργο που παράγουν στην Γερουσία και στην πολιτειακή βουλή Νέας Υόρκης , ο γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά.

Την αισιοδοξία του σχετικά με την διοργάνωση της Ελληνικής παρέλασης, καθώς επίσης και την ικανοποίηση του σχετικά με την ανάπτυξη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και κάλεσε τους ομογενείς να δώσουν δυναμικό παρών στην παρέλαση της 26ης Μαρτίου.

Απευθύνοντας ευχαριστίες προς την πρόεδρο του γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουήνς Μελίντα Κατζ , την συνήγορο του πολίτη Λετίσια Τζέιμς , την ομοσπονδιακή βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι, καθώς επίσης και τους Ελληνο-Αμερικανούς εκλεγμένους πολιτικούς για την διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Δρ. Κωσταντίνος Κούτρας, τόνισε ότι “ η μοναδική χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη που μπορεί να καταλάβει απόλυτα το μήνυμα της Ελληνικής ανεξαρτησίας είναι η Αμερική”.

Στην συνέχεια ο γενικός πρόξενος αναφέρθηκε στους αγώνες των πρωτοπόρων για την εδραίωση της Αμερικανικής ανεξαρτησίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ κλείνοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά των φιλελλήνων αμερικανών στους αγώνες για την Ελληνική ανεξαρτησία.

Οι απαγγελίες ποιημάτων και οι παραδοσιακοί χοροί που απέδωσαν έξοχα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Ακαδημίας Ελληνικής παιδείας, όπως επίσης και η παρουσία της χορωδίας του Παγκύπριου συνδέσμου Αμερικής , ενθουσίασαν το κοινό που τους επιβράβευσε με επευφημίες και ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Απονομές τιμητικών διακρίσεων

Την πρώτη τιμητική διάκριση παρέλαβε από τον γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη η οικονομική διευθύντρια του ομίλου επιχειρήσεων Queens Medallion Τζένη Εμεξετζίδου και ακολούθησε η Ευγενία Σολδάτου, στενή συνεργάτιδα της γενικής εισαγγελέως της κομητείας του Νάσο Μαντλίν Σίγκα .

Η τρίτη τιμητική διάκριση, απονεμήθηκε στην πρόεδρο της χορωδίας του Παγκ
υπρίου συνδέσμου Αμερικής και αντιπρόεδρο του ταμείου στήριξης Ελληνοπαίδων Ισμήνη Μιχαηλίδου, ενώ η τέταρτη διάκριση απονεμήθηκε στην γενική γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Νομική Καστανά , η οποία επί σειρά ετών μαζί με τον αείμνηστο σύζυγο της Δημήτρη Καστανά ήταν στο πηδάλιο του πρώτου Ομογενειακού τηλεοπτικού σταθμού με την επωνυμία “ National Greek TV”

Εμφανώς συγκινημένη η κ. Νομική Καστανά ανέφερε ότι θέλει να αφιερώσει την τιμητική διάκριση που της απένειμαν στην μνήμη του συζύγου της , ο οποίος “την έμαθε να αγαπά και να εκτιμά την ομογένεια , αναγνωρίζοντας πάντα την αξία της”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Πέτρος Γαλάτουλας αφού ευχαρίστησε τους Ελληνο-Αμερικανούς πολιτικούς που επέλεξαν τον χώρο της Ομοσπονδίας για την εκδήλωση που πραγματοποίησαν , στην συνέχεια απευθυνόμενος στον γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, διατύπωσε αίτημα μετεγκατάστασης της Ομοσπονδίας σε μεγαλύτερο χώρο , καθώς όπως τόνισε “η οργάνωση μεγαλώνει και χρειάζεται ένα νέο και μεγαλύτερο χώρο , που θα είναι σεβαστός στους φίλους μας και φοβερός στους εχθρούς μας”.

Κλείνοντας ο κ. Γαλάτουλας αφού επεσήμανε την πλειάδα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στις αίθουσες του “Σταθάκειου” , κάλεσε τους Ομογενείς να συμμετέχουν ενεργά στην παρέλαση της 26ης Μαρτίου λέγοντας “δεν θέλω λεφτά, ούτε εγώ ούτε η Ομοσπονδία, περισσότερο από τα χρήματα, θέλω την παρουσία σας στην 5η Λεωφόρο”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11220&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων