Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σε πτώση η δημοτικότητα Εκτύπωση E-mail
17.01.08
Ο γάλλος πρόεδρος χάνει έξι εκατοστιαίες μονάδες θετικών κρίσεων όπως προκύπτει και από νέα δημοσκόπηση που "επιβεβαιώνει" ότι ο γάλλος πρόεδρος "πέφτει" από τα προηγούμενα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση-βαρόμετρο Ipsos-Le Point σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο ο κ. Σαρκοζί χάνει έξι ποσοστιαίες μονάδες θετικών κρίσεων και κατά τον τρόπο αυτό οι θετικές κρίσεις ισοδυναμούν ακριβώς με τις αρνητικές στο επίπεδο του 49% .

Το Νοέμβριο πέρυσι "ικανοποιημένοι" με τον γάλλο πρόεδρο δήλωναν 58% των ερωτηθέντων.

Πρόκειται για αποτέλεσμα δημοσκόπησης που αντιστοιχεί απόλυτα με το πόρισμα της δημοσκόπησης BVA-Orange Express, η οποία είδε χθες το φως της δημοσιότητας και κατά την οποία--πρώτη φορά--οι αρνητικές κρίσεις για τον πρόεδρο Σαρκαζί υπερτερούσαν (48%) σε σύγκριση με τις θετικές (45%).

Από μήνα σε μήνα είναι απώλεια έξι ποσοστιαίων μονάδων και σε δίμηνη βάση απώλεια 10% .

Ο διευθυντής του οίκου BVA Opinion Ζερόμ Σεντ-Μαρί δήλωσε οτι για πρώτη φορά αφότου εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας ο κ. Σαρκοζί όλα τα Ινστιτούτα δημοσκοπήσεων αναφέρουν ότι η δημοτικότητα του περιέρχεται σε αρνητικό πεδίο (κάτω του 50%).

Το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων σχολίασε ότι "η τάση θα αναστραφεί όταν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις φέρουν αποτελέσματα".

"Είναι μία λεπτή πολιτική περίοδος. Ζητήθηκε προσπάθεια, αλλά τα αποτελέσματα ακόμα δεν φανερώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Λοράν Βαουκιέζ.

Πολλοί βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος παραπονούνται κατ' ιδίαν ότι η υπερέκθεση του ζεύγους Νικολά Σαρκοζί-Κάρλα Μπρούνι έχει στη γαλλική κοινή γνώμη αρνητική επίπτωση.

Προηγήθηκε πολύμηνη "περίοδος χάριτος" για τον Νικολά Σαρκοζί, ευθύς ως εξελέγη στο ύπατο αξίωμα.

Κατά τον κ. Σεντ - Μαρί η δημοτικότητα του προέδρου είναι σε μεγάλη πτώση για τις εξής τρεις βασικές αιτίες : λαϊκά στρώματα δυσανασχετούν για το επίπεδο της αγοραστικής δύναμής τους. Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους οικονομικά προβλήματα, των οποίων κάνουν την αντιδιαστολή, πλέον, με το "προεδρικό ύφος", ενώ αρχίζουν να δελεάζονται σε μεγαλύτερα ποσοστά από τον πολιτικό λόγο του κεντρώου πολιτικού Φρανσουά Μπαϊρού.

Κατά την εφημερίδα "Μοντ": "η δημοτικότητα Σαρκοζί πληρώνει τίμημα στην ιδιωτική ζωή" του προέδρου της Γαλλίας.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1093&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote